Znakovi da je on puno više zaljubljen u sebe, nego li u vas!

21/01/2020

Narcizam je puno više od sklonosti ka pretjeranom broju selfieja tijekom dana...

Narcizam je ekstremna opsesija samim sobom i potreba da se konstantno osjećate voljeno i cijenjeno. Postoji ogromna razlika između sebičnosti i malo više nego zdravog odnosa prema vlastitoj vrijednosti s jedne, i opsesije samim sobom s druge strane, opsesije koja može uništiti vašu vezu.

Evo nekih znakova da ste u stvari u vezi s nekim čije je samopouzdanje zapravo štetno.

1. Nikad ni za što nije kriv. Ne samo u vezi, nego kad god nešto u njegovom životu krene naopako: nikad nije kriv. Ako ima problema na poslu, to je zbog kolege. Ako je zaboravio platiti račune na vrijeme, to je zato što je HEP nešto zeznuo.

2. Dominantan je u konverzaciji i uvijek je skreće prema sebi. Ne samo da je on taj koji uvijek priča, nego uvijek priča o sebi. Nisu mu baš previše važni vaši problemi i postignuća, i ako o njima pričate "predugo", postat će nervozan. Često vam se čini da vas požuruje završiti priču o vašem danu kako bi on detaljno mogao pričati o svom.

3. Uvijek uspijeva da se vi osjećate krivom, čak i kad on nije u pravu. Ne samo da nikad ne misli da je za bilo što kriv, nego uspijeva krivicu pripisati vama. Možda započnete raspravu jer se osjećate loše zato što vam se nije javio tjedan dana, ali završit će tako što ćete se osjećati loše jer ste naporni, a on je bio tako zauzet. Vjerojatno ne može preuzeti odgovornost i ako je nešto pošlo po zlu, sigurno je netko drugi kriv.

4. Nevjerojatno je šarmantan. Dečki kao što je on uglavnom su vrlo šarmantni i dragi. Tolika količina samopouzdanja može biti neodoljiva i da vas uvuče u sebe: kad je situacija dobra, stvarno je dobra. Ali kad veza postane loša, sve je i više nego frustrirajuće.

5. Voli komplimente i pažnju. Obožava čuti pozitivne stvari o sebi, skoro da osjećate potrebu da to stalno radite. Zapravo, primijetili ste zbog komplimenata koje mu upućujete, u njegovoj milosti. Najsretniji je kad vam je na prvom mjestu, a tad je i vaša veza najbolja.

6. Ne može podnijeti kritiku, čak ni kad je konstruktivna. Ako ste ikad pokušali intervenirati kad se, primjerice, žali na probleme na poslu, neće vas slušati. Ne može podnijeti da se ne slažete s njim o tome tko je kriv. Ne želi čuti da mu pokušavate. Sve što dopire do njega je to da mu govorite da nije u pravu.

7. Vaša veza puna je dvostrukih standarda. Ako otputuje s prijateljima za vikend, sve je u redu. Ako vi to učinite, to je ogroman problem i pobjesnjet će jer ga "napuštate". Možda vas čak bude kritizirao jer previše pričate o sebi. Ali kad on to radi (a radi), ne vidi to. I nikad ne griješi, ali kad se ponašate upravo kao on, doživjet će slom živaca.

8. Uvijek radite ono što on želi. Rijetko možete odabrati što ćete raditi na dejtu, koji film gledati, s kojim prijateljima ćete se naći. Pokušali ste ga nagovoriti da radite stvari koje vas zanimaju, ali on će ili naći izgovor ili se posvađati s vama.

Izvor: Cosmopolitan RS

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj