Ženske osobine s kontra efektom

27/02/2018

Ove su im osobine daleko od privlačnih...

Nesolidarnost. U vezama, prijateljstvu i na poslu. Muškarci su međusobno neusporedivo solidarniji nego žene i ponekad nam se čini da bi se žene trebale boriti za veću međusobnu solidarnost nego za ravnopravnost spolova.

Opsjednutost izgledom. Ispeglana kosa, kirurška smanjenja ili povećanja... Bijeg od sebe.

Brbljavost. To možda zvuči kao stereotip jer ima i brbljavih muškaraca, ali čini mi se da od ispraznih ženskih monologa više bole uši.

Šutljivost. Ono što je strašnije od brbljavosti je kad žena misli da treba šutjeti, da ništa ne misli, da nema stav i da muškarac treba misliti umjesto nje.

Koketiranje. Je li to još tako ili je koketiranje jedna privlačna osobina u odnosu na žensko agresivno nabacivanje kao izraz samopouzdanja, iskustva i emancipiranosti.

Neženstvenost. Ne mora biti očito, ne tiče se izgleda, ne moraju nositi jahaće čizme, pod muškobanjastim podrazumijevaju one koje se vole razmetati stereotipima muških osobina. Dobri su vozači, ne znaju ni jaje skuhati, ne znaju kako izgleda tržnica, ne razlikuju celer i bosiljak.

Sentimentalnost. Zna biti groteskno kad žena igra na tu kartu. Naravno, razlikuju se senzibilnost ženske duše od ispraznog plačljivog prenemaganja.

Posesivnost. Kada bi sve žene bile tako neodoljive i šarmantne kao posesivna Penelope Cruz u filmu "Vicky Cristina Barcelona", onda ova osobina ne bi toliko odbijala, ali obično je nepodnošljiva jer se u pozadini krije ženska nesigurnost.

Šopingomanija. Navodno liječenje od stresa kupnjom. Nije u pitanju trošenje novca, rasipanje. Doduše, nekad ih odbija, a nekad im je i simpatična ta ženska potreba za liječenje od stresa kupnjom. I onda ne odu u knjižaru, nego u dućan cipela. No nije strašno ako je ormar pun, pod uvjetom da glava nije prazna.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj