Želi li on apsolutnu kontrolu nad vama?

16/03/2018

Uvidite li da je vaš dragi taj koji donosi sve odluke, počevši od toga gdje ćete izaći na večeru do toga koliko ćete potrošiti na poklone za prijatelje i obitelj, vrijeme je da se zapitate je li to veza u kojoj se osjećate dobro...

1. Trudi se uspostaviti stvari tako da izgleda kao da baš ništa ne možete učiniti bez njega. U kategoriju ulazi sve, od kućanskih popravaka do donošenja odluka. Svaku vašu grešku iznosit će sve dok i sami ne povjerujete da ovisite o njemu i da ste uz njega bolja osoba. Uz ovakav tretman izgubit ćete samopouzdanje i postati ranjiviji.

2. Sumnja u vas. Ne vjeruje da govorite istinu niti da ćete biti iskreni u nečemu što ćete mu tek reći. Ako vas neprestano propitkuje o tome gdje ste bili i ne vjeruje u iskrenost vašeg odgovora, to je moguć znak da ima problem s kontrolom.

3. Želi li znati baš sve o vama? I najmanju sitnicu? Gdje ste bili, s kim ste razgovarali, koliko vremena vam treba da biste obavili određeni posao, koliko traje put do trgovine u koju najčešće odlazite i natrag do kuće… lista je poduža. Imate pravo na privatnost bili u vezi ili ne. Ne dozvolite nikome da vam to oduzme.

4. Ljubomora neviđenih razmjera je također znak njegove potrebe za kontrolom. U maloj mjeri biti će je u svakoj vezi, čak je dobrodošla, ali kad on ne može podnijeti da komunicirate s bilo kime dok ste u njegovoj blizini… palite alarm! A kad ide toliko daleko da otvoreno govori kako ne voli da izlazite bez njega, možda je vrijeme za ozbiljno preispitivanje odnosa. Svatko ima pravo na izlaske bez partnera.

5. Prethodno, naravno, ima veze s tim da on jednostavno ne voli kad se dobro zabavljate bez njega. Osim što je to očit znak da vas želi kontrolirati, puno govori o njegovu samopouzdanju.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj