Zašto se dečki zaljubljuju brže, ali i više od djevojaka?

02/07/2016

U ovome se krije tajna.

Postoji zabluda da su djevojke lude kada se zaljube, opsjedaju svog dečka na svakom koraku i da nema stvorenja koje je posesivnije od nje. Ipak dokazano je da je ovo pogrešno jer su muškarci ti koji se brže zaljubljuju od žena. Da, da - dobro ste pročitali!
Djevojke su danas mnogo opuštenije, hladnije i staloženije u odnosu na muškarce koji traže veliku odanost i ljubav. Pitamo se zašto se muškarci zaljubljuju brže od dama? Evo odgovora!


1. Oni su cijeli svoj život pokušavali sakriti prave emocije

Kada pukne cijev za vodu nemoguće je zakrpati mjesto pucanja niti zaustaviti protok vode, zar ne? Kada su emocije u pitanju, muškarci funkcioniraju na isti način. Oni su godinama zarobljavali svoje emocije koje su samo taložile duboko u njima. Jednom kada se stvarno zaljube, oni jednostavno ne mogu više živjeti na isti način i imaju želju da čitavom svijetu pokažu što osjećaju. Onda požele da se oslobode svih nakupljenih i zarobljenih emocija u zamjenu za vašu ljubav.

2. Oni su dominantniji od žena

Kada na prvu pomislite, točno je da je muškarce često teško uhvatiti, ali kada ih uhvatite, nemoguće je riješiti ih se. Muškarci nikada i nikako nemaju strpljenja za čekanje. Oni vrlo brzo postaju dominantni nad svojim partnericama, što kad je u granicama normale, nije loša stvar. On često voli zauzeti zaštitničku ulogu.

3. Oni ne dovode u pitanje svoje emocije

Suprotno od žena koje stalno dovode u pitanju svaku misao koja im prođe kroz glavu kao i svoje osjećaje, muškarci uvijek prate samo svoje srce. Oni se uopće ne opterećuju pitanjem je li to što je upravo učinio previše "emotivno" ili "ludo."
Oni nikada nemaju potrebu objašnjavati svoje osjećaje jer oni točno znaju što im je u srcu i nikada ne sumnjaju u to. Zato nikada nećete vidjeti nekog dečka da razmatra jesu li su emocije koje osjeća ljubav, samo strast ili privremeno rješenje za oslobađanje od samoće.

4. Oni nikada ranije nisu iskusili tu vrstu povezanosti

Žene imaju bliske emocionalne odnose tako da svoje emocije uvijek pokazuju međusobno, jedna drugoj. Prijateljstvo između njih je vrlo duboko i otvoreno. S druge strane muškarci su dosta hladniji i nemaju takvu vrstu odnosa sa svojim prijateljima.
Oni između sebe nikada ne pokazuju emotivnost i nikada neće otvoreno reći svoje najdublje tajne i želje, ili podijeliti osjećaje i savjete.
Kada muškarci konačno osjete tu vrstu povezanosti koja se javlja u ljubavnoj vezi, oni nikada ne žele pustiti svoju damu da ode iz njihovog života.

5. Oni žele biti kao njihov tata, ali i dalje im je potrebna mama

Ne morate biti Freud kako biste shvatili da muškarac nikada ne prestaje voljeti svoju majku. Ne postoji mogućnost da muškarac izgubi žudnju za tom vrstom posebne ljubavi i zaštitničke uloge koje zauzima majka tijekom njegovog života.
Muškarci će se možda željeti ponašati kao jaki i odrasli, ali oni zapravo samo žele biti mali dječaci koji će se osjećati sigurno u vašem zagrljaju.

6. Oni seks doživljavaju kao veliku povezanost

Dok žene ponekad smatraju da muškarac seksom želi obilježiti svoj teritorij - to često baš i nije slučaj. Naravno, kada pričamo o vezama. Muškarac koji u svojoj ljepšoj polovici pronalazi sve ono što mu se sviđa, želi ju posjedovati cijelu - na mentalnoj i seksualnoj razini.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj