Zašto ne želite previše mišića u svojoj ljubavnoj vezi!

17/07/2019

Voliš frajere s pločicama? Volimo ih i mi, ali...

Nedavno provedeno istraživanje koje je University of Westminster provelo na 327 heteroseksualnih muškaraca (više od trećine su single) otkrilo je da jači muškarci nisu toliko divan boyfriend material. Čini se kako muškarci imaju izraženije seksističke stavove i mržnju prema ženama što je njihova muskulatura izgrađenija. 

Povezanost između mišićavih muškaraca i seksizma vuče korijenje još iz tradicionalnih uloga spolova. Muškarci sa strogim razmišljanjima o ženama i jednakosti spolova pristaše su tradicionalnog stereotipa muškosti koji uključuje i superiornost muškarca njihovom tjelesnom pojavom.

Studija tvrdi da se u društvima u kojima se patrijarhalna struktura našla pred izazovom, pa je uloga muškarca kao osobe koja se brine za obitelj sve manje izražena, muškarci pokušavaju dokazati izgrađujući tijela. Ukratko, muškarac u blizini moćne žene osjeća se ugroženo i to pokazuje pumpanjem mišića.

Ne kažemo da je ovo istraživanje vjerodostojno, ali svakako tjera na razmišljanje. U svakom slučaju, kada vam sljedeći put priđe frajer koji nije nabildan, a možda je i skroz mršav, razmišljajte u duhu znanosti. Ona tvrdi da bi on bio bolji dečko.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj