Penisi će zbog zagađenja biti sve manji i ₘₐₙⱼᵢ...

15/04/2021

Je li to dovoljno dobar razlog da se svi počnemo brinuti o našoj planeti?

Ako posljednjih nekoliko godina živite u pećini ili pak selektivno birate globalne probleme kojima ćete se baviti, razumijemo vašu želju za pozitivnim razmišljanjem, ali nedavna su istraživanja istaknula problem zbog kojega ćemo vas ljubazno zamoliti da se vratite u realnost.

Dame i gospodo, penisi se smanjuju i, iako ta vijest nije nužno alarmantna za Roberta Esquivela Cabreru, veći bi postotak ipak trebao biti zabrinut.

Doktorica Shanna Swan, epidemiologinja, nedavno je o tome (između ostalog) napisala cijelu knjigu što nalaže da stvar baš i nije toliko bezazlena, a ako vam klimatska kriza i otoci smeća koji šokantnom brzinom guše naša mora i oceane nisu dovoljno dobar razlog da brinete o dobrobiti Zemlje, možda centimetar/dva manje bude.

Naime, problem leži u industrijski proizvedenim kemikalijama koje, osim što postepeno smanjuju prosječnu veličinu muškog spolovila, prijete i opasnošću od erektilne disfunkcije te impotencije.

Dobra je vijest ta da su odrasli muškarci sigurni, ali se isto ne može garantirati za sve buduće generacije pa, ako nam je imalo stalo za njihovu budućnost, možda da ipak odustanemo od plastičnih vrećica i umjesto toga odemo posaditi stablo.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj