Frajeri vole prosječne cure!

06/05/2020

Ako ste mislili kako frajeri pate za glamuroznim, nestvarno sređenim ženama, gadno ste se prevarili...

Unatoč tome što frajeri izgled stavljaju visoko na svoju listu prioriteta, kada je u pitanju pronalaženje partnerica, frajeri vole prosječne cure koje će se smijati njihovim šalama. Ili barem tako tvrde rezultati nedavno provedene studije.

Nedavno je proveden društveni eksperiment na Sveučilištu Northwestern u kojem je 163 studenata poslano na spojeve kako bi istražili privlačnost. Istraživači su prvo pitali frajere što više preferiraju kod žena: fizičku privlačnost, osobine ličnosti ili potencijal za zaradu u budućnosti. Klišej je još jednom bio potvrđen, frajeri su odabrali fizičku privlačnost. U sljedećem koraku su završili na spoju s po njima savršenim curama da bi nedugo nakon toga shvatili da je izgled koji ih je prvotno privukao daleko od onoga što je potrebno da među njima zaiskri.

Frajeri za dugoročne odnose traže da se u društvu te osobe osjećaju ugodno i da imaju potporu u budućnosti. Oni traže nekoga kome mogu vjerovati, a problem s glamuroznim i izrazito atraktivnim ženama je stalni strah da će ih izgubiti. Javlja se vlastita nesigurnost u sebe i stoga je razumljivo da će odabrati nekoga s kim će im biti ugodno.

Istraživači su otkrili da kada su frajeri počeli razgovarati sa stvarnim ženama, a ne samo buljiti u slike modela Victoria’s Secreta, otkrili su da su oni "pali" na cure koje su im se svidjele kao osobe, a ne na one koje su im bile najviše seksi. Oni će radije biti s prosječnim, zanimljivim curama, nego s nekakvim ženama iz maštarija.

Stoga ispada da savršen izgled i tijelo, pretjerana samopouzdanost i sigurnost u sebe nisu pri vrhu muških želja. Frajeri u dugoročnim partnericama traže da ste zgodne, s lijepim, ali ne opet savršenim tijelom, da znate slušati, da ste pouzdani i smijete se njegovim šalama, a uz to mu dopuštate da se brine o vama.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj