Svaki put kad muškarac odmjerava ženu, on podsvjesno ocjenjuje koliko je kompatibilna za reprodukciju

19/11/2019

A vi ste mislili da ono što ih najviše privlači uključuju rigorozne dijete i sate u teretani...

Cure često izgube pravi malu vječnost na spremanje za izlazak- na frizuru, šminku, depilaciju, pedikuru i manikuru,  uvjerene kako će tako stvoriti najbolju i najljepšu verziju sebe i time privući/zadržati onog frajera od kojeg im klecaju noge. 

Ovoga smo puta u priču uključili znanost ne bi li saznali koje tjelesne karakteristike najviše privlače naše snažnije polovice. Naime, prema informacijama iz Business Insidera, svaki put kad muškarac odmjerava ženu, on podsvjesno ocjenjuje koliko je kompatibilna za reprodukciju. Drugim riječima, muški mozak programiran je tako da na prvo mjesto stavlja zdravlje i plodnost žene. Da, kad vas muškarci odmjeravaju, oni zapravo ocjenjuju koliko ste i jeste li pogodni za nošenje njihovog djeteta. Romantično, zar ne?

Pa, o kojim je to karakteristikama zapravo riječ? Krenimo redom.

1. Visoki ton glasa. Prema istraživanju, visoki ton glasa asocira na mladolikost i sitno, ženstveno tijelo – nešto što muškarci smatraju vrlo privlačnim. Drugim riječima, ako ikad naletimo na Ryana Goslinga, možemo vrištati zar ne?

2. Crvena boja. Da, boja strasti i više je od mita. Zapravo, nošenje bilo čega u crvenoj nijansi - od crvenog ruža do potpuno crvenog outfita, uvelike podiže razinu privlačnosti, a taj trik jednako funkcionira i kod životinja.

3. Široki bokovi naspram struka. Točnije, omjer 7:10 smatra se idealnim. Da, ova je karakteristika definitivno povezana s nošenjem djece kao i privlačnošću samih oblina. Zato nije ni čudo kako trening struka Kim K. još uvijek glasi kao jedan od najpopularnijih treninga. 

4. Manje šminke. Da cure, manje zaista JE više! Vjerovali ili ne, muškarcima je potpuno svejedno je li vam tuš za oči ujednačen i uopće ih ne zanimaju vaše „strobing“ vještine. Baš suprotno, oni vas smatraju puno ljepšima kad im na košulji ne ostavljate tragove pudera.

5. Zdrava kosa. Što dulja, sjajnija i punija, to bolje. Razlog više da uživamo u svojim odlascima na fen frizure.

6. Osmijeh. OK, ova je vjerojatno očita, ali ne možemo dovoljno naglasiti koliko su sretne i nasmiješene cure prekrasne. Pokažite da ste sretne i lako ćete osvojiti njegovu pažnju. Kad smo kod osmijeha, jedno je istraživanje pokazalo kako žene privlače muškarci koji se smiju manje. Čudno, zar ne? 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj