Što se događa kad prosječan frajer odluči komentirati trailer za film „Pedeset nijansi mračniji“?

22/09/2016

„Christian Grey trebao bi biti kralj samopouzdanja. U traileru, frajer izgleda kao da je upravo napravio jeftin mađioničarski trik i drhteći pita: 'J...je l'... je li to bilo intrigantno? Hoćemo li se sad seksati?“

„Prvi film, 'Pedeset nijansi sive', pogledao sam u kinu i to samo zato što me Cosmopolitan.com natjerao. Trailer za njegov nastavak odgledao sam s entuzijazmom čovjeka koji upravo odlazi na kolonoskopiju.

Trailer, baš poput Christiana Greya, jednostavno moli das filmu dam drugu šansu. No, za razliku od Anastasie čijeg-se-prezimena-ne-mogu-sjetiti-a-Googlanje-bi-značilo-da-mi-je-stalo-i-da-sam-spreman-u-ovo-uložiti-više-vremena-nego-što-zapravo-jesam, nisam impresioniran maskirnim balovima, brodom... i drugim helikopterom.

Zanima vas što mislim o ovom traileru? Pa krenimo.


1. Trailer počinje tekstom koji kaže: 'Ovo Valentinovo... zaboravite na prošlost.' Ne mogu ne zamišljati da nam zapravo govore: 'Ha-ha, žao nam je zbog prošlog filma, ovaj će biti puno bolji', nakon čega slijede scene koje, pretpostavljam, misle da će utješiti nekoga tko će ovaj film ekšli gledati na Valentinovo – maskirni bal, bedro Dakote Johnson, Christian Grey... Nakon toga nam govore da 'se uvučemo u nešto... tamnije', što nalaže da još uvijek nisu završili s nijansama i igrama riječi koje su, ako mene pitate, bile izlizane i prije nego su filmovi izašli.

1

2. 'Zaintrigirana?', pita Christian Grey Anastasju, iako je pitanja očito upućeno publici. To kaže pun samopouzdanja, iako ovako rano u traileru sve skupa zvuči vrlo očajno. Christian Grey trebao bi biti kralj samopouzdanja. U traileru, frajer izgleda kao da je upravo napravio jeftin mađioničarski trik i drhteći pita: 'J...je l'... je li to bilo intrigantno? Hoćemo li se sad seksati? Ne, stari. Nismo zaboravili na prošli film koji je, BTW, bio sr***. Smiri se.

crazy in love

3. Ponavljanje. Zašto misle da će drukčija verzija pjesme 'Crazy in Love' poboljšati stvari? Prije svega, pjesma je i u prvoj verziji bila remake pjesme koja je već odavno izlizana i dio prošlosti. Stvarno opet želite ići tamo? Zasad mislim da će u ovom filmu uživati samo oni koji pate od amnezije.

dakota

4. 'Ne vidim kako će ovo funkcionirati', kaže Anastasia, i u ovom sam trenutku uvjeren da priča o filmu. Tko god je uređivao ovaj trailer mora biti genije potpuno svjestan situacije i moram priznati da malo uživam u ovome. Jamie Dornan uspio je isfurati isti intenzitet pogleda kao Robert De Niro u 'Cape Fearu'. Ispada da je Christian Grey totalni psihopat kojemu sve prolazi samo zato što je zgodan. Šteta što ne glumi u nekom drugom filmu.

šef

5. Vrijeme je za nezaobilazni zaplet – neki tip pokušava biti zastrašujuće agresivan, ali se Anastasiji to ne sviđa zato što on nije glavni glumac u filmu. Na neki način, on je potpuno drukčiji od Christiana Greya. Možda zato što nema dva helikoptera.

bal

6. OK, stvarno ima užasno puno scena ovog maskirnog bala. Ne mogu ne pretpostaviti da se ili većina filma događa na maskirnom balu ili se većina filma događa na nekoliko maskirnih balova. Bilo koja od te dvije opcije zanimljivija je od žalosne istine – da su to vjerojatno najzanimljivije scene u cijelom filmu.

7. Trailer završava sa scenom u kojoj nepoznata žena pita Anastasju: 'Stvarno misliš da si ti prva žena koja ga je pokušala spasiti?' Uuu, izgleda da je ovaj nastavak stvarno drukčiji od prvog filma. Samo se šalim – ovo je samo još jedan film o ženi koja pokušava ispraviti frajera koji nije 'čudak' zato što je sociopat, nego zato što ju tu i tamo voli pljesnuti po guzi. Jedva čekam da film izađe.


Zaključak? Trailer je užasan i on to zna. Cijenim to, ali i dalje neću pogledati film*.

*Jasno mi je da je to nagli zaključak, ali takav je bio i završetak prvog filma.“

Frank Kobola

Novo

Komentiraj