Rugby klub Zagreb bacio se u ozbiljnu misiju: podsjetiti na važnost preventivnih pregleda testisa

16/11/2021

Oni su frajeri. Oni su aktivni. Oni su snažni. I oni su zabrijali na zdravlje!

Igrači Rugby kluba Zagreb u studenom, mjesecu posvećenom muškom zdravlju, odlučili su podsjetiti na važnost preventivnih pregleda testisa.

Kampanja #DajZabrij na zdravlje obrijala je zagrebačke ragbijaše i pokazala njihovo novo lice – s uređenim dlakama, stiliziranim frizurama i hrabrim brkovima. Nakon osvježenja izgleda, igrači su oduševljeno stali ispred fotoobjektiva Svena Čustovića, prihvatili izazov te podsjetili muškarce na samokontrolu i redovite preglede. “Informiranje i edukacija stanovništva o raku prostate i raku testisa te o važnosti brige za mentalno zdravlje muškarca ključno je u našoj borbi protiv bolesti. Baš zato, mi smo zabrijali na zdravlje i odlučili na samo “naš”, drugačiji način pokazati da se u Movemberu mora pričati o zdravlju…jer ono je ponekad krhko čak i kod snažnih, opakih muškaraca kakvi su ragbijaši”, objasnio je kapetan, Martin Rešković.

2

Povjerenje, predanost, ljubav i poštivanje – četiri su temeljne vrijednosti ovog kluba iz Zagreba čiji su prvotimci na jedan dan postali modeli i poslali snažnu poruku. “Daj zabrij na zdravlje”, jasno su poručila šestorica suigrača i prijatelja – Duje Ratković, Željko Galić, Ervin Kostanjšak, Lovro Roguljić i Tibo De Kesel. Ovom kampanjom, muškarce se potaknulo na razmišljanje o svojim životnim navikama te kako ih mijenjati za bolje sutra.


Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj