Preferiraju li frajeri prosječne cure?

27/08/2013

Nova studija je da frajeri vole jednostavne cure puno više od onih glamuroznih...

Mislite da vaša prekrasna, pametna i elegantna prijateljica može imati frajera kojeg god poželi? Čini se da ipak nije tako. Unatoč tome što frajeri izgled stavljaju visoko na svoju listu prioriteta, kad je u pitanju pronalaženje partnerica, frajeri vole prosječne cure, koje će se smijati njihovim šalama.

Nedavno je proveden društveni eksperiment na Sveučilištu Northwestern u kojem su 163 studenta poslana na spojeve, kako bi istražili privlačnost. Istraživači su prvo pitali dečke što više preferiraju kod žena, fizičku privlačnost, osobine ličnosti ili potencijal za zaradu u budućnosti. Klišej je opet potvrđen, frajeri su odabrali fizičku privlačnost. U sljedećem koraku su završili na spoju s po njima savršenim curama. Međutim, kad su započeli s razgovorom, nešto se promijenilo. To što cura izgleda odlično, ne znači da će se između vas pojaviti iskra.

Frajeri za dugoročne odnose traže kod osobe kvalitete, da se osjećaju ugodno i da imaju potporu u budućnosti. Oni traže nekoga kome mogu vjerovati.

Problem s glamuroznim curama je stalni strah, da ćete ih izgubiti. Javlja se vlastita nesigurnost u sebe, stoga je razumljivo da će odabrati nekoga s kim će im biti ugodno.

Istraživači su otkrili da, kada su frajeri počeli razgovarati sa stvarnim ženama, a ne samo buljiti u slike modela Victoria’s Secreta, otkrili su da su oni "pali" na cure koje su im se svidjele kao osobe, a ne na one koje su im bile najviše seksi. Oni će radije biti s prosječnim, zanimljivim curama, nego s nekakvim ženama iz maštarija.

Stoga ispada da savršen izgled i tijelo, pretjerana samopouzdanost i sigurnost u sebe nisu pri vrhu muških želja.

Frajeri u dugoročnim partnericama traže da ste zgodni, sa lijepim, ali ne opet savršenim tijelom, da znate slušati, da ste pouzdani i smijete se njegovim šalama, a uz to mu dopuštate da se brine o vama.

Dakle, ako ste u periodu traženja novog partnera, budite svjesne da su frajerima privlačnije osobine emocionalna stabilnost, otvorenost i jednostavnost od umjetne savršenosti.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj