Pati li on od fobije od ljubavnih veza?

27/06/2020

Ima frajera koji će vam odmah na početku otvoreno reći da nisu za vezu. A ima i onih koji će vam mjesec dana tepati i kuhati vam večere, da bi vas na kraju uvjeravali da ste vi sve to malo preozbiljno shvatili. Evo kako ih prepoznati.

1. Izbjegava praviti planove tjedan dana unaprijed.
Njemu ne treba neki veliki povod, poput zajedničkog ljetovanja ili pitanja gdje ćete proslaviti Novu godinu, da pretrne od straha. Dovoljno je da spomenete izlet na Plitivice sljedeći vikend pa da krene mucati ili promjeni temu. A tek vjenčanje vaše frendice koje je zakazano za mjesec i pol... za njega je to daleka budućnost u kojoj se vrlo vjerojatno ne vidi s vama. Umjesto da izbjegavate takve razgovore iz straha da će se preplašiti, potaknite ih i vidite - do koje mjere! Bolje da prekinete sad nego da na dan prijateljičinog vjenčanja shvatite da ste ostali bez pratnje.

2. Viđate se jednom tjedno. Ponekad dvaput.
Taj dejt petkom je stvarno divan: izvede vas na super mjesto ili skuha fenomenalnu večeru, dok šetate cijelo vrijeme vas drži za ruku i nasmijava, a nakon seksa još satima ležite zagrljeni i pričate. Ali dobro raspoloženje uvijek vam kvari činjenica da znate kako ga nećete vidjeti do sljedećeg petka. Osima ako ga ne zeznu prijatelji s kojima srijedom igra nogomet ili je otpao skijaški vikend s dečkima s posla. Dragi ste vi njemu, ali su mu draže njegove solerske momačke navike: Playstation večeri, after work druženje s kolegama, vikend putovanja s prijateljima...

3. Nije vas upoznao s prijateljima. I izbjegava druženje s vašima.
Okej, je, s onim jednim na kojeg ste slučajno naletjeli ispred kino dvorane, a i tad se ponašao užasno čudno, predstavio vas kao prijateljicu i povukao za ruku da uđete u dvoranu. Ostale prijatelje poznajete samo ih njegovih priča. A kad god predložite izlazak s vašom ekipom, maznim vam glasom kaže kako njega ne zanima nitko osim vas.

4. Često otkazuje vaše dogovore
Prošli tjedan je viđanje pomaknuo s petka na nedjelju jer "mu je nešto obiteljski uletilo". Sinoć ste trebali ići u kino ali vas je nazvao u pola sedam i rekao da neće stići jer je zaglavio na poslu. Prava je istina da je s kolegama s posla zaglavio na pivici u birtiji preko puta firme. A prošli petak je u gradu naletio na curu s kojom je nešto petljao prošlo ljeto pa ju je pozvao na piće, čisto da istraži teren. Niste mu prioritet.

5. Nikad nije imao vezu dulju od tri mjeseca
Da, znamo što mislite. Ja sam drugačija, ja ću biti ona zbog koje će se promjeniti. Nećete. Da ste vi ta, ne biste se pronašli u prva četiri znaka, koja otkrivaju da se on još uvijek užasava odgovornosti u ljubavi.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj