'Nisam te htio povrijediti' i još 5 gluposti u koje nas uvjeravaju frajeri koji ne znaju zadržati penis u hlačama

27/01/2021

Iako preljub nitko ne zaslužuje, malo je onih koji su toliko sretni da ga nikad nisu doživjeli. Oni koji su kroz ovo prošli barem jednom, shvatit će o čemu pričamo...

'Volio sam te cijelo vrijeme i još te volim.' Kako vas je volio? Volio vas je cijelo vrijeme, ali je jednostavno bio u stanju odložiti tu ljubav po strani i biti s drugom? Došao je doma i ponovno vas je volio? Prava ljubav je, između ostaloga, i povezanost i poštovanje, a ono što je potrebno da bi se dogodilo varanje je emocionalna i psihička distanciranost od osobe koju navodno volimo. Jako je teško povjerovati da je netko tko nas vara i dalje zaljubljen u nas i to baš iz prostog razloga što bi se, da nas doista voli, posvetio nama, a ne drugoj osobi.

'Nisam te namjeravao povrijediti.' Bol koju vam je nanio nije bila namjerna? Itekako postoji namjera u tajnim porukama i pozivima, skrivenim profilima na stranicama za upoznavanje, pomno planiranim skrivenim sastancima... Jedina namjera koja nije postojala je ona da bude otkriven. Trebali biste mu reći kako vas nije briga za njegove namjere i kako su one potpuno irelevantne, budući da je itekako bio svjestan da bi vas varanje povrijedilo, a zbog toga je to i skrivao od vas. Nije vas namjeravao povrijediti? Pa bome se nije ni namjerno trudio ne dovesti se u situaciju kojom bi vas povrijedio!

'Želim se iskupiti, ali mi nikad nećeš oprostiti.' Da, pitanje povjerenja nakon prevare veliki je problem. No ovakvim odabirom riječi on ponovno krivnju svaljuje na vaša leđa. Jer želi reći kako problem nije činjenica da je on varao, već vaša reakcija na njegov čin prevare. Jer ako vi niste u stanju prijeći preko toga, vi postajete negativac, osoba koja odustaje, osoba koja nije u stanju oprostiti, osoba zbog koje je sve gotovo. Onaj koji se doista kaje zbog toga što vas je prevario, od početka treba računati na mogućnost da ne uspije vratiti vaše povjerenje, no ono što je najbitnije, treba biti ponizan i spreman na sav mogući trud da ponovno zadobije vašu ljubav i povjerenje, bez obzira na mogućnost da u tome ne uspije.

'Potrebno mi je vrijeme da donesem odluku.' Ne, njemu ne treba vrijeme da donese odluku i nipošto ne pristajte na ovu taktiku odugovlačenja. Ako se u datom trenutku nije u stanju izjasniti da ste vi ona koju želi, onda je pitanje koliko vas doista želi. Vi niste utješna nagrada, niti osoba koja bi se trebala s nekime natjecati za njegovu naklonost i ljubav. Vi ste njegova djevojka/zaručnica/supruga. Ako mu je potrebno vrijeme da bi spoznao da ste vi ona koju želi, onda je jedino što treba znati gdje su vrata kroz koja će izaći iz vašeg stana i života.

'Nisi imala sluha za moje potrebe.' Ili drugim riječima, neko vrijeme nije zadovoljan zbog vašeg ponašanja. Uvođenjem u problem vas i vaših nedostataka samo želi skrenuti fokus sa stvarnog problema. Nije ni on savršen, no to ne znači da ste iskoristili priliku da pronađete nekoga tko vam u tom trenu bolje odgovara. Ni u kom slučaju nemojte krivnju za preljub svaljivati na sebe. U svakoj vezi postoje problemi, no oni nestaju na način da se na njima radi, a ne na način da jedan od partnera počinje varati.

'Monogamija nije prirodna.' Kada je varanje u pitanju, monogamija uopće nije bitna za priču. Ono što je bitno je činjenica da je on svojevoljno, bez vašeg znanja i dopuštenja, promijenio uvjete pod kojima je u vezi s vama. Dakle, ili ćete se oboje složiti da želite i dalje biti zajedno, ali ne želite biti monogamni, ili ćete se razići kao dvoje odraslih ljudi. Pristanete li na otvorenu vezu, imat ćete podosta toga za definirati i odlučiti što je sve dopušteno. No onaj ključni problem i dalje postoji, a taj je da ostajete u vezi s osobom koja vam je svojim ponašanjem dokazala da ne zaslužuje vaše povjerenje. Onoga trena kada se odlučio na vezu s vama, odabrao je monogamiju, a onda se odjednom odlučio za nešto drugo bez da je to podijelio s vama. TO nije pitanje monogamije, već karaktera!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj