Ne želi ni čuti za kondom? Uzmite to za kompliment!

13/01/2020

Svejedno, ne dajte se smesti...

Znanstvenici s Bristol i Southampton sveučilišta nedavno su proveli studiju o seksualnom ponašanju te došli do zaključka kako je manja vjerojatnost da će frajeri koristiti kondom ako im je seksualna partnerica izrazito privlačna.

Grupa znanstvenika radila je upitnik nad 51 heteroseksualnim muškarcem u dobi između 18 i 69 godina te ih je zamolila da sudjeluju u intervjuima u četiri oka. Ispitanicima su pokazivane fotografije 20 različitih žena za koje su morali ocijeniti koliko su im privlačne, na ljestvici od 1 do 100, nakon čega su slijedila pitanja poput onih kolika je vjerojatnost da bi spavali sa svakom od tih žena da je slobodna, kolika je vjerojatnost da bi koristili kondom prilikom odnosa, za koliki drugi postotak frajera vjeruju da bi također s određenom ženom imali seks bez zaštite te koliko vjerojatnim smatraju mogućnost da je određena žena zaražena nekom spolno prenosivom bolesti.

Iako rezultate studije s obzirom na veličinu uzorka treba uzeti s dozom rezerve, oni su nedvojbeno zanimljivi. Naime, studija je pokazala kako su muškarci doista manje skloni upotrebi kondoma ako im je partnerica izrazito privlačna, te unatoč tome što vjeruju kako je veća vjerojatnost da će te žene biti zaražene nekom spolno prenosivom bolesti nego što je to slučaj sa ženama koje ne smatraju toliko privlačnima.

Roger Ingham, jedan od voditelja studije, vjeruje kako ovi zaključci mogu imati samo dva potencijalna objašnjenja - prvo, da muškarci žele potomke sa ženama koje su im izrazito privlačne i drugo, da seks s privlačnim ženama smatraju nečim prestižnim pa su, da bi to postigli, spremni više riskirati. Što god bio razlog, nastavi li frajer inzistirati na seksu bez kondoma, budite sigurni da ste mu barem opasno napeti!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj