Muškarci s ovom krvnom grupom imaju duže i čvršće erekcije

09/03/2017

Može li ono što kola vašim žilma predstavljati problem za vaš penis?

Krv je bitna stavka vaše erekcije, to svi znamo. Ako premalo krvi kola penisom, vaš ponos se neće moći ni dignuti kako spada, a kamoli ostati tako. Slijedom toga se postavlja pitanje: može li vaša krvna grupa utjecati na mogućnost postizanja i održavanja erekcije?

Turski istražitelji kažu kako je tako nešto moguće. Itekako. Njihova studija je pokazala kako muškarci s krvnom grupom 0 imaju osjetno manje izgleda za erektilnu disfunkciju od muškaraca s krvnom grupom A, B ili AB. Točnije, muškarci s krvnom grupom A ili B imaju 4 puta više izgleda da pate od erektilne disfunkcije od onih s krvnom grupom 0 – dok muškarci s AB krvnom grupom imaju 5 puta više izgleda za probleme tamo dolje.

Navedena poveznica nije neosnovana. Naime, znanstvenici su i ranije otkrili povezanost nekih krvnih grupa – naročito AB – sa zdravstvenim problemima, uključujući srčane bolesti, visoki kolesterol i začepljenje arterija.

Prema najnovijim podacima, isti mehanizam potencira i probleme povezane s krvnom grupom i erektilnom disfunkcijom. Štoviše, ranije studije su pokazale da problemi s erekcijom dolaze otprilike tri godine prije nego na površinu ispliva neka srčana bolest. Razlog tomu su arterije, koje su puno manje u penisu, nego one oko vašeg srca, pa ćete zbog toga tamo dolje ranije vidjeti i osjetiti posljedice oštećenih, začepljenih krvnih žila.

Nadalje, studije nalažu kako je moguće da ljudi s krvnom grupom A ili B imaju više adhezivnih molekula, što može uzrokovati nakupljanje naslaga u žilama. Posljedično, to može utjecati na protok krvi, podjednako u srcu i penisu – odnosno povećanom riziku od srčane bolesti i erektilne disfunkcije.

Pritom je moguće da ostale genetičke komponente osoba s krvnom grupom A ili B također uzrokuju probleme s krvnim žilama, što može poremetiti biološke procese neophodne za postizanje erekcije.

Na kraju ćemo reći kako je ovo bila retrospektivna studija, što znači da istražitelji ne mogu točno odrediti uzrok i posljedice. Daljnja istraživanja se provode kako bi dodatno potvrdili poveznicu između krvne grupe i erektilne disfunkcije.


Izvor: Men's Health

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj