Muškarci koji su mnogo manje privlačni od svojih partnerica obično su jako nesigurni

28/05/2019

Nesigurnost vodi do neprestanih novih potvrda koliko zapravo vrijede, a sve to vodi do preljuba i flertova...

Istraživanja pokazuju da smo gotovo svi svjesni gdje se nalazimo na ljestvici privlačnosti, kao i to da smo svjesni koja je pozicija naših partnera. Dakle, ako znate da ste lijepe, ali vaš dečko nije baš toliko genetski blagoslovljen, to vas može poprilično uspavati misleći kako ste sigurne kako vas nikada neće prevariti. Pogrešno!

Istraživanja su isto tako pokazala da je mnogo različitih karakteristika koje utječu na povećanje privlačnosti, od povećanja plaće i napredovanja na poslu do činjenice da se ljudima jednostavno sviđamo bez nekog osobitog razloga. Prema tome, pretpostavka da nam naš izgled jamči da nas partner neće prevariti nije baš najtočnija.

Potpuno je pogrešno vjerovati da muškarci neće prevariti ako su njihove partnerice atraktivnije od njih. Ne samo da postoji velika vjerojatnost da će prevariti, već ti muškarci stalno pogledom gutaju druge žene i vrlo često glasno kritiziraju one neprivlačne. Problem je najčešće u tome što se zavaravamo uvjerenjem da vjernost ovisi o prilikama koje omogućuju prevaru. Dečko koji nije privlačan neće imati toliko puno prilika da prevari kao super zgodan frajer, ali takvi često imaju više motivacije da prevare svoju djevojku jer uglavnom trebaju potvrdu svoje vrijednosti. S druge strane, dečko koji je zgodan i privlačan dobiva dovoljno potvrde o svojoj vrijednosti svakodnevno.

Muškarci koji su mnogo manje privlačni od svojih partnerica obično su jako nesigurni. Na koji način podižu svoje samopouzdanje? Smanjivanjem seksualne i emocionalne ovisnosti o svojim partnericama. Drugim riječima, dokazuju sami sebi da nisu toliko loši tako što se upuštaju u seksualne odnose s drugim ženama. Postoji i mogućnost da vara jer si na taj način podiže ego. Uspio je uloviti nekog poput vas i zanima ga što još može osvojiti.

Neke studije idu korak dalje i kažu kako partneri lijepih žena varaju više od partnera žena prosječnog izgleda. Dok će neki muškarci varati svoje privlačne partnerice, istraživanja pokazuju da ostali manje privlačni muškarci pribjegavaju strategijama kojima nastoje usrećiti svoje partnerice. To može biti pozitivno ponašanje poput brižnosti i pažnje, ali i negativno poput kontrole i ljubomore. Nažalost, brižnost ne garantira i vjernost.

Pouka: nemojte pretpostavljati njegovu vjernost na osnovu vlastite privlačnosti, već na temelju njegovog karaktera i moralnih stavova o varanju.

 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj