Koliko su im tetovaže stvarno seksi?

30/11/2017

Muškarci tetovažu na ženi percipiraju kao pokazatelj izražene seksualnosti i seksualne pristupačnosti...

Netko će tetovažu smatrati prekrasnim ukrasom tijela. Drugi će misliti kako se tetoviraju žene lakog morala i buntovni frajeri. Treći, ah, tko zna! Iako su najranije nastale još u neolitiku, i danas se mišljenja o tetovažama drastično razlikuju. Nedavna francuska studija provela je istraživanje o tome što muškarci misle o tetoviranim ženama. Rezultati su bili izenađujući. Ili?

Studija se sastojala iz dva dijela. U prvoj fazi 31 muškarac dobio je zadatak pregledati slike 59 žena te izdvojiti njima najprivlačnije. Grupa od 11 žena koje su ocijenjene kao najprivlačnije poslane su na sunčanje na plažu, od čega su pola vremena imale privremenu tetovažu na donjem dijelu leđa. Ispostavilo se da su muškarci istim ženama bili spremniji pristupiti kada su bile tetovirane. I vrijeme koje im je bilo potrebno da skupe hrabrost da im priđu u prosjeku je bilo kraće kod tetoviranih žena, dok su se za one bez tetovaže znatno dulje pripremali da im priđu.

Druga faza studije sastojala se od ankete provedenoj na 440 mladića, prosječne dobi 22 godine. Svakome ispitaniku bile su pokazane slike 11 žena s plaže, a neke su bile uslikane sa, a neke bez tetovaže. Pitanje je bilo smatraju li da imaju šanse za izlazak s dotičnom damom te ako da, smatraju li da imaju šanse za seks na prvom izlasku. Vjerojatno ste pogodili što su rezultati pokazali - žene koje su imale tetovažu smatrane su lakšima! Za njih su ispitanici pretpostavili da će lakše dogovoriti izlazak te da će biti spremnije za seks na prvom dateu. Zaključak studije bio je da muškarci tetovažu na ženi percipiraju kao pokazatelj izražene seksualnosti i seksualne pristupačnosti.

Upravo zbog toga sve vi koje razmišljate o tetoviranju, razmislite o tome dvaput. Mi nemamo ništa protiv tetovaža, ali možda biste zbog nje mogli ostaviti potpuno pogrešan dojam od onog koji želite. Tetovirajte dio tijela koji nije izložen pogledima i tetovažom zavodite onoga tko je s vama u krevetu završio zato što vas voli i poštuje, a ne zato što je zaključio da ćete završiti u krevetu na temelju vaše tetovaže.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj