Koji ga dio ženskog tijela najviše pali?

03/12/2015

Istraživanje koje je tijekom nekoliko godina provodila jedna britanska agencija donijelo nam je zanimljive rezultate. Radi se o anketi koja pokazuje na koji dio ženskog tijela muškarci najjače reagiraju.

I dok je uvažena teorija kako su ženske grudi najjači atribut kojem ne može odoljeti skoro pa nijedan muškarac, odgovori tisuće muškaraca širom svijeta ipak su malo drugačiji: čak 25 posto muškaraca izdvojilo je grudi, 10 posto struk, 5 posto noge a 60 posto stražnjicu!


Naime, više od polovice pripadnika jačeg spola (njih 60 posto) žensku su stražnjicu izdvojili kao najženstveniji dio tijela koji, prema njihovom mišljenju, nema konkurencije. Grudi, struk i noge zauzeli su primjetno manji postotak.

Iako se do nedavno mislilo drugačije, psiholozi objašnjavaju kako je riječ o prirodnoj i instinktivnoj pojavi. Naime, izražena ženska zadnjica je simbol plodnosti, a čvrsta i zaobljena simbolizira mladost. Oba faktora u životinjskom su svijetu vrlo važna za produženje vrste te su samim time ugrađena i u našu genetiku.

Upravo zbog toga, njihov mozak refleksno reagira na ženske bokove te im jednostavno ne može odoljeti.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj