Koja je razlika između seksa koji je ok i onog kojega se ne možete zasititi?

03/10/2019

Frajeri su se izjasnili!

Osjećaj da je vašem partneru doista stalo do vašeg užitka. Svatko od nas može shvatiti kada partner nije potpuno predan našem užitku. Ako se netko ponaša kao da ništa osobito ne dobiva iz toga, to je automatski ubojica užitka. No ako su oba partnera entuzijastični i doista se trude zadovoljiti ono drugo, već samo to može biti dovoljno da seks bude odličan, bez obzira na prethodno iskustvo i tehniku.

Predigra. Za neke ljude, puno je važnije putovanje od samog dolaska na destinaciju. Obično, putovanje podrazumijeva turneju oralnog seksa. Što duže se uzbuđujete i što je duže iščekivanje, svaki trenutak bliži seksu bio bi sličniji iščekivanju vulkanske erupcije, osim što je kod seksa lava nešto što vas ne ubije. Dapače, ona je nešto što vam čak i koristi zdravlju.

Isprobavanje novih stvari. Ovo se neće dogoditi svaki put kada se seksate, no svaki put kada partnera zavedete nečim drugačijim, to je odličan seks. Bilo da se zajedno odlučite na nešto novo ili se jedan od partnera odluči na faktor iznenađenja, seksi novotarije su jako veliki plus.

Partner koji vas uzbuđuje. Ne, ovo nije isto što i privlačna osoba. Ta privlačnost bi trebala postojati bez potrebe da se nešto kaže, ali i na fizičkoj razini. Potrebno je oboje da seks ne bi bio samo dobar, već odličan.

Životinjska požuda. Umjesto prihvaćanja zabave, neugodnosti, nereda i svih čudnih zvukova i mirisa, ponekad je divno doživjeti osjećaj da su vaša tijela stvorena samo da jedno drugo zadovoljite i strastveno se poseksate. U pitanju je gotovo filmski seks - fotogeničan, senzualan, prekrasan, sirov. To je onaj seks koji bi osobi koja bi eventualno naletjela na vas i vidjela da se seksate nametnula pitanje 'jesam li ja to zapravo cijelo vrijeme radila pogrešno'.

Prirodnost. Bilo da ste se tek upoznali ili da ste zajedno već godinama, shvaćanje međusobnih potreba, opuštenost i jednostavnost komuniciranja o preferencijama imaju ogromnu ulogu u kvaliteti seksa. Naravno da je ponekad potrebna pokoja uputa i savjet, no najbolji seks je onaj koji je spontan, prirodan i opušten.

Kemija. Ok, zvuči kao klišej i nešto što se podrazumijeva, no ovo je uvjerljivo najvažniji aspekt odličnog seksa. Morate se u to dati cijeli. Morate to jaaaako željeti. Seks bez kemije je kao da jedete hrpu bijelog kruha za ručak - zadovoljit ćete fiziološku potrebu za hranom, no neće vam predstavljati osobiti, neviđeni užitak.

Samopouzdanje. Seks je neugodan samo ako mu dopuštate da to bude. Iako intimno druženje dvoje ljudi ima puno potencijala da se pretvori u polje neugodnosti, osoba koja je sigurna u sebe i kojoj nije neugodno ni zbog čega što se može dogoditi je osoba s kojom želite biti. Ona osoba kojoj nije neugodno zbog svih zvukova koja vaša tijela proizvode i kojoj nije nelagodno zbog svih prisutnih tjelesnih tekućina, e to je osoba s kojom želite seks.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj