Kako muškarci biraju žene za brak?

29/09/2015

Vjerujte nam, njihovi kriteriji će vas potpuno zbuniti i iznenaditi...

Kad pokušavaju privući muškarca, žene se najčešće trude izgledati što ženstvenije i što ljepše. Ipak, najnovije istraživanje pokazalo je da muškarce zapravo privlače ženstvene djevojke – ali samo na kratko.

Puno lakše odlučuju se na brak sa ženama koje su nešto manje privlačne.

Istraživanje obavljeno u Parizu na nekoliko stotina heteroseksualnih volontera pokazalo je da muškarce žene s nježnim, ženstvenim crtama lica privlače uglavnom samo za kraće razdoblje. Kad je riječ o ženidbi i dužim vezama, više ih privlače djevojke nešto oštrijih crta lica.

Istraživači su muškarcima i ženama pokazivali po dvije slike istog lica. Jedno je bilo sa ženstvenim linijama, dok je drugo imalo oštrije crte. Rezultat – muškarci su mahom odgovarali da bi s djevojkom nježnijih crta rado proveli jednu noć, a s onom grubljih i ne toliko privlačnih crta lica, ostatak svog života.

Žene su, s druge strane, priznale kako su im muškarci s muževnijim i grubljim crtama lica privlačniji kako za provod, tako i za brak.

Objašnjenje?

Stručnjaci objašnjavaju da muškarci za dugoročne partnerice traže manje privlačne žene zato što su prethodna istraživanja dokazala veći postotak nevjere kod iznimno privlačnih žena, što muškarce podsvjesno od takvih odbija na dugoročnom planu. Što se tiče kraćih afera, tu ih previše i ne zanima koliko su vjerne.

Ženski su razlozi logični – one traže muškarce s muževnijim crtama lica jer odaju dojam nekoga tko će se moći brinuti o njima i njihovoj obitelji.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj