Jeste li u vezi s gospodinom Egocentrikom

12/12/2017

Ova 3 znaka glavni su pokazatelji da on malo previše misli na svoju guzu...

Veza vas emocionalno više iscrpljuje nego što vam puni baterije. Ako svu energiju ulažete u vezu, ostat ćete prazni. Ukoliko stalno brinete kako će on reagirati ili stalno nastojite udovoljavati njegovim željama, velika je vjerojatnost da će se to negativno odraziti na vas i vaša osobna dostignuća. Ljudi obično uče po modelu roditelja kako se odnositi prema tuđim osjećajima pa ako su imali negativan primjer, tako će se i ponašati. Pokažite mu da ste nesretni zbog njegovog ponašanja.

On je uvijek u centru pažnje. U želji da se istakne u masi i da ga svi primijete, on se šali na svačiji pa i na vaš račun. Ako je vaš frajer zabavljač, uz njega možete djelovati preozbiljno i dosadno. Ovakvo ponašanje vjerojatno je odraz duboke nesigurnosti. Ako vas on stalno nastoji poniziti, to je pouzdan znak nedostatka samopouzdanja. On će se osjećati bolje ako ste vi nesretni. U tom slučaju nemojte mu skrivati kako se osjećate, nego mu jasno dajte do znanja koliko vam takvo ponašanje smeta. Nastavi li to raditi i dalje, znate što vam je činiti.

Njegovi su uspjesi, karijera i ciljevi uvijek važniji od vaših. Satima vam prepričava probleme s posla, a kad vi spomenete svoje probleme, on se isključi i ne sluša vas, nego samo tupo potvrđuje sve što kažete. Za početak, morate analizirati svoj stav, jer možda mu dopuštate takvo ponašanje. Prosudite puštate li ga da misli kako je vaš posao manje vrijedan ili kako je njegova karijera značajnija od vaše. Ako je tako, popravite svoje samopouzdanje tako što ćete mu nabrajati svoje poslovne uspjehe. Objasnite mu da vi niste njegova tajnica, nego ravnopravni partner.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj