Jesi li i ti među njima? Tip žena koje ne privlače muškarce

14/04/2015

Iako smo već duboko u 21. stoljeću, ovi tipovi žena muškarcima nikako nisu privlačni... Žalosno!

Istraživanje u časopisu „Evolution & Human Behaviour“ pokazalo je da muškarce hrabre žene ne privlače. Razloge za taj rezultat stručnjaci pronalaze u samoj evoluciji, odnosno u stogodišnjoj navici da se muškarci doživljavaju kao jači spol.

U istraživanju britanskog sveučilišta u Southamptonu sudjelovalo je 159 žena i 181 muškarac iz više europskih država. Njima su prikazane fotografije osoba oba spola u raznim činovima hrabrosti, odnosno kako sudjeluju u radnim borbama ili pomažu osobama nastradalim u prirodnim katastrofama.

I dok su žene bile uzbuđene prikazima muškaraca u herojskim situacijama, posebno onim za koje su oni bili odlikovani za hrabrost, muškarci su reagirali nešto drukčije.

Žene u vojsci, ali i žene velikog srca koje su na fotografijama nesebično pomagale drugima i pokazivale veliku hrabrost, muškarcima nisu bile seksualno privlačne bez obzira na fizičku snagu i izgled.

Rezultati ovog istraživanja ne mogu nas ne navesti na pretpostavku kako spolne razlike u mješovitim grupnim sukobima imaju evolucijsko porijeklo, pa samo muškarci imaju koristi od pokazivanja heroizma – objasnio je dr. Joost Leunissen, psiholog i koautor istraživanja.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj