Frajeri se teže nose s razvodom

16/07/2013

Srušio vam se svijet? Prijatelji vam govore kako vaš bivši izlazi, zabavlja se i uživa s drugim ženama? Donosimo koliko to može trajati i što poslije toga...

Žene teško podnose razvod, plaču, samosažalijevaju se, ljute su i osvetoljubive i izrazito emocionalno nestabilne u tom razdoblju.

Istraživanje je pokazalo da su potrebne dvije godine kako bi se žene oporavile nakon razvoda i nastavile normalno dalje živjeti.

S druge strane, frajeri to podnose puno bolje. Ne dramatiziraju i ne opterećuju ostale sa svojim razvodom. Čini se kako oni mnogo lakše podnose novonastalu tešku situaciju. Frajeri ostavljaju dojam da se brže vraćaju svakodnevnom životu i lakše započinju nove veze.

Međutim, istraživanja pokazuju da je to samo prividna slika, jer žene zapravo puno lakše prebole razvod braka. One se isplaču, analiziraju svaki postupak, pa i svaku riječ izrečenu partneru. Na kraju svega, jednostavno zatvore to poglavlje u životu i ostave ga iza sebe.

Frajeri nakon razvoda u većini slučajeva ne razmišljaju o toj šokantnoj situaciji, nego se prepuste poslu i jednostavno nemaju vremena niti volje za detaljnu analizu svega. Na početku, kratko vrijeme nakon razvoda im je lakše ako skrenu misli na nešto drugo, najčešće posao. Međutim, ne bježe svi od stvarnosti na isti način, neki se prepuste poslu, ali neki se odaju alkoholu ili izlascima s drugim ženama. Na sve navedene načine frajeri pokušavaju podići svoje vlastito samopouzdanje. Ovakvo ponašanje pomaže vrlo kratki period, a posljedica je potpuni slom. Frajeri se poistovjećuju s obitelji i partnericom pa im prilagođavanje na novi život pada puno teže, što rezultira različitim oblicima autodestruktivnog ponašanja. Godinama poslije razvoda frajeri nisu svjesni što se zapravo dogodilo i koji je bio pravi razlog, niti su svjesni svojeg emocionalnog stanja, a kamoli da shvate zašto ne mogu započeti novu vezu s drugom ženom.

Kako frajeri sve shvate prekasno, tako ćete i vi obično dobiti poruku od njega ili će vas posjetiti sa željom da se pomirite nekoliko mjeseci kasnije, a ne nakon nekoliko dana kako ste očekivale. Tada ste već taj dio života ostavile iza sebe i nastavile svoj život s novom svrhom, tako da ćete svog bivšeg glatko odbiti i sa smiješkom nastaviti dalje bogatiji za još jedno veliko životno iskustvo.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj