Povlači majicu prema dolje čim je krenete podizati? Možda i vaš dragi pati od Adonisovog kompleksa!

19/05/2021

Obično se žene žale na nedostatke svog tijela kad gledaju magazine s modelima savršenih oblina. No, i čvrsti dečki imaju isti problem iako ga dobro skrivaju i ne razgovaraju o njemu...

Istraživanja pokazuju da oko 15 posto muškaraca pati od Adonisova kompleksa, nesigurnosti u izgled koja zna biti iscrpljujuća. I oni, baš kao i žene, mogu imati traume zbog svog fizičkog izgleda, pasti u depresiju i osjećati pritisak zbog kojeg se na kraju može pojaviti poremećaj prehrane.

Sve to, naravno, pospješuju mediji i celebi savršenih trbušnih mišića i bicepsa. Oni imaju baš tu savršenu mišićnu formu o kojoj sanjaju. Poznate face muškog roda drže dijetu, vježbaju po posebnim programima i otvoreno govore o tome. No, te poznate face ne prezaju ni od plastične kirurgije, kao ni njihove kolegice. Taj sitni detalj zanemaruju oni koji pate od Adonisova kompleksa, kao i sitnicu zvanu Photoshop.

Zato, cure, ako primijetite da vaš dragi baš nikada ne skida majicu kada se situacija u krevetu zahukta i odmah je povlači dolje kada je malo zadignete, možda je njegov problem ozbiljnije prirode. Razgovarajte s njim i pokušajte mu pomoći. A vi dečki, držite se, i imajte na umu ono najvažnije - žena koja vas želi vidjeti bez majice, želi to jer ste joj privlačni baš takvi kakvi jeste. Sve ostalo je nebitno!

Mia Elliott

Novo

Komentiraj