Jeste li znali da i frajeri glume orgazme?

07/04/2021

S ovim se fenomenom najčešće povezuje žene, no čini se kako ni frajeri nisu na njega imuni...

Znamo koliko je ženski orgazam kompliciran i koliko ga je ponekad vrlo teško postići. S druge strane muški orgazam uzimamo zdravo za gotovo – očekujemo da oni automatski svrše čim se upuste u seks. Ali nije uvijek baš tako jednostavno. Ako su umorni, pripiti ili pod stresom bit će im teže doživjeti vrhunac. Dakle, što čine kad se od njih očekuje orgazam? Odglume ga.

Prema Dr. Abrahamu Morgentaleru, autoru knjige „Why Men Fake It: The Totally Unexpected Truth“ koji je proveo 25 godina istražujući istine o muškom orgazmu, najmanje trećina muškaraca glumi orgazam iz istih razloga kao i žene – da ne povrijede partnerove osjećaje.

Problem je u tome što se od muškarca očekuje da uvijek svrši jer se smatra da je njihov orgazam jednostavan. I kad izostane orgazam, žene to shvate to osobno. Možda su imali dan iz pakla, ali žene će se mučiti mislima poput; nisam mu dovoljno privlačna, ne uzbuđujem ga više, postoji neka druga...

Umjesto da objasne da su imali stresan dan na poslu i zato su izgubili erekciju, muškarci misle da je jednostavnije odglumiti orgazam. Ali, kako objasne nedostatak dokaza? Morgentaler tvrdi kako većina žena niti ne primjećuje nedostatak tekućine. Glavni razlog je što žene ne očekuju da će muškarac odglumiti orgazam tako da većina neće primijetiti nedostatak tekućine, a ako koriste kondom, gluma je još lakša, samo trebaju brzo reagirati da ga maknu i to je to.

Osim toga, ejakulat nije pravi pokazatelj da je muškarac doživio orgazam. Naime orgazam i ejakulacija dva su odvojena procesa, a jedan se može dogoditi bez drugoga. Drugim riječima, muškarac može ejakulirati bez doživljavanja orgazma ili pak doživjeti orgazam bez ejakulacije. Iako je za to potrebna poprilično jaka kontrola i praksa.

Sad kad znamo da oba spola glume, kako bi bilo da za promjenu budemo svi iskreniji? Možda je vrijeme da prestanemo s nerealnim očekivanjima od sebe i naših partnera i prihvatimo činjenicu da nismo seksualni roboti.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj