5 razloga zbog kojih se prestao javljati

21/04/2016

Jedan koji je i sam to učinio, otkriva istinu o frajerima koji se pretvaraju u duhove.

Na našem prvom izlasku, kliknuli smo, poljubili se i ostali zajedno do dva ujutro. No, nakon tjedan dana, ta je osjećaj jednostavno nestao. Znam da sam joj se trebao javiti, ali nikako nisam mogao pronaći snagu. Volju. Želju. Nisam postao duh (i iznenada nestao), ali sam izblijedio. Sve sam rjeđe slao poruke, a one su bile sve nejasnije i hladnije... dok napokon nisam prestao odgovarati. Znam da žene mrze ovaj potez. Nije fer. Evo zašto se tako nešto događa:


1. Zaključio je da niste dobar par

U zadnjem dijelu mozga živi mali goblin. Postavlja mi pitanja u stilu: „Što ako postoji bolja?“, i: „Zar nema čudna stopala?“ Ponekad ga uspijevam ušutkati. Ponekad on pobijedi. Ako zaključim (opravdano ili neopravdano) da nismo jedno za drugo, prestanem se truditi. Pretvaranje u duha neka je vrsta bijele laži. Nije idealno, ali nije maligno.


2. Upoznao je neku drugu

To je jednostavno i brutalno, ali događa se. Moj prijatelj Luka, 29-godišnji bankar, kaže: „Da, učinio sam to. Upoznao sam nekog boljeg.“ Okrutno, Luka.


3. On želi sačuvati svoj imidž

Muškarci žele biti kul - uvijek. Ako odlučimo da je kraj, nekad ne znamo kako bi to objasnili, a da ne pokvarimo svoju sliku zabavnog ili dobrog dečka.


4. Povrijeđen je

„Ispario sam jer je djevojka napravila nešto nepromišljeno“, rekao mi je jednom prilikom Branko 34-godišnji producent. „Ako mi nije do ulaganja truda kako bismo prebrodili tu situaciju, idem dalje.“


5. Nesiguran je

„Jedna djevojka s kojom sam bio uvijek je željela plaćati večeru zato što je zarađivala više od mene“, ispričao mi je Dragan, 24-godišnji student. „Kad je počela kriomice plaćati konobarima prije nego što bih ja to učinio, poželio sam izaći iz te veze. Moj ego je odgovoran za to što joj nisam rekao razlog zašto sam joj se prestao javljati.“


Ne brinite, ne pretvaraju se svi u duhove

Nekoliko mojih prijatelja tvrde kako to jednostavno nije njihov stil. To stvarno nije „muška stvar“ – ne sa svima. Nedavno sam izašao s djevojkom koja mi se baš svidjela. Ona je divlja, seksi, izražava se tako lijepo... Mazili smo se i smijali satima. Goblin je postavljao svoja pitanja, ali sam ga ušutkao. Sljedećeg dana poslao sam joj poruku, govoreći si kako je ovo žena od koje nikada ne bih nestao. Nikada mi se nije javila.

Janko Maletić

Novo

Komentiraj