5 mogućih objašnjenja zašto frajeri lažu

17/11/2017

Ne kažemo da svi lažu, ali ako su neki skloni tome, ovo su vjerojatni razlozi...

1. Misle da je predmet laži nebitan. Muškarci su u stanju na brzinu smisliti neku laž kada nešto ne smatraju važnim. To čak i ne doživljavaju kao laž.

2. Misle da će istinom pogoršati stvari. Uvjereni su da će samo pogoršati situaciju ako vam kažu istinu i da nećete razumjeti ništa od onoga što vam kažu, odnosno da ćete sve pogrešno protumačiti.

3. Misle da je šutnja najbolje rješenje. Većina muškaraca misli da će problem nestati sam od sebe ako ga ne spominju. Radije će raspravljati o njemu hladne glave kada nekada u daljoj budućnosti ponovno pokrenete tu temu.

4. Misle da time stvaraju bolju budućnost. Oni se vode sljedećom logikom: ako u trenutku smisle laž, ona može promijeniti neke stvari u budućnosti. Također, ovakvim postupkom žele izbjeći raspravu i proći bez ikakvih posljedica.

5. Misle da istina nije dovoljno dobra. Da bi zadivili žene, odlučuju se preuveličavati neke stvari jer misle da se neće predstaviti u dobrom svjetlu ako kažu istinu, točnije, misle da neće biti dovoljno privlačni suprotnom spolu.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj