10 osobina koje u seksu obožava svaki frajer!

26/05/2020

Osoba koja je povezana s vlastitim tijelom i svjesna što joj prija, biti će bolja u krevetu, a u seksu uživati više...

Ne osuđujte

Bez obzira na to radi li se o željama ili fantazijama vašeg partnera ili je riječ o vlastitima, budite otvoreni prema tuđim željama i esencijalnim trenucima koji uzbuđuju vašeg partnera, rekao je Ian Kerner, seksualni terapeut: „Fantazije nisu nešto što obavezno morate ostvariti, ali budite otvorenog uma, saslušajte svog partnera i ne osuđujte – možda saznate i neke vrlo zanimljive stvari.“

Budite inovativne

Budite kreativne i tražite nove načine kojima ćete začiniti stvari jer je upravo ta kreativnost ključna za dobar seksualni život, kaže Pepper Schwartz, autorica knjige The Normal Bar: The Surprising Secrets of Happy Couples. „Aktivni i inovativni seksualni partneri, oni koji bar ponekad predlažu nove ideje, jasno pokazuju dobru volju za obostranu zadovoljstvo.“

Razmišljajte o seksu

I to ne samo kad ga očekujete. „Seks je snažna mentalna komponenta“, rekao je Kerner. Obratite pažnju kad imate senzualne misli ili kad se neočekivano uzbudite tijekom dana i to nemojte odbacivati. „Dopustite si biti erotični i analizirati stvari koje su vas dovele do tog psihičkog, ali i fizičkog stanja.“ Vaš libido i mozak su povezani.

Budite u stanju tuđu potrebu staviti ispred vaše

Suosjećanje u životu može biti dvosjekli mač, no kad je riječ o spavaćoj sobi, to vas može učiniti sjajnim seksualnim partnerom. Partnerove želje ne trebate uvijek stavljati ispred vaših, ali fokusirati se na njegovo zadovoljstvo s vremena na vrijeme i za vas bi moglo biti posebno iskustvo. „To može biti jutarnji seks ako je to nešto što vaš partner obožava, a vi niste ljubitelj istog“, kaže Kerner. To nema veze sa sebičnošću – tretirajte svog partnera onako kako on to zaslužuje, a takvi potezi sigurno neće biti zaboravljeni.

Probajte sve (bar jednom)

„Teško je biti dobar u krevetu ako radite samo ono u čemu znate da ste dobri“, rekla je Schwartz. „Svaka ideja vjerojatno vas neće oduševiti, ali stav 'Ovo bi moglo biti zabavno' ili 'Zašto ne?' vrlo je važan i poželjan. Ako nešto ne želite, imate puno pravo reći ne, ali kad su u pitanju novi trikovi, poze ili tehnike, dajte im priliku – možda vam se nešto i svidi.“

Budite svjesne sebe

Mislite o najboljem seksu kojeg ste imale – velike su šanse da je vaš partner bio strastven, entuzijastičan i zračio seksepilom. Možemo se kladiti da nije bio opterećen svojim tijelom, nije se brinuo jesu li svjetla ugašena ili se „žalio“ na višak kilograma. Samopouzdanje je najveći afrodizijak koji imate. „Netko tko kaže: 'Ja sam seksi kao god izgledam', sigurno vas može uvjeriti da je to istina“, objašnjava Schwartz.

Znate kad trebate biti glasnije

Biti u stanju prepoznati kad je vrijeme za otpuštanje kočnica je izvrsno. Kad se manje suzdržavate, mogle biste izgledati vrlo seksi. Uz to, muškarci su rekli da uživaju u malo više buke pod plahtama. „Muškarci nisu uvijek sigurni što žena želi i uživa li uopće ako ona sama ne pruža nikakvu povratnu informaciju. Oni žele znati jesu li na pravom putu, a ovo je savršen način.“ Zvukovi u krevetu podrazumijevaju sve – od uzdaha do malih nagovještaja ili „prljavog“ razgovora.

Spontanost

Kad smo muškarce pitali što je najbolja stvar koju žena možete učiniti tijekom seksa, jedan se odgovor posebno istaknuo – spontanost. Od dočekivanja u seksi donjem rublju, do iznenadnog oralnog seksa, to su sitne stvari koje imaju veliki efekt baš zato što idu izvan granica uobičajenog.

Fizička spremnost

Istraživanja su pokazala kako je fizička spremnost veliki afrodizijak za žene, ali vas također može učiniti boljima u krevetu. Na primjer, vježbanje potiče fokus, podiže libidom poboljšava vašu izdržljivost i jača samopouzdanje.

Duhovitost

Netko tko je sjajan u krevetu može izvući duhovitu stranu u svakoj situaciji, a tako bi i trebalo biti. Seks bi trebao biti zabavan, zar ne? „Možda se nećete sjećati najjačeg orgazma koji ste imali, ali sigurno nećete zaboraviti situaciju kad ste pali s kreveta jer ste se toliko unijeli u poljupce i zagrljaje da niste ni primijetili koliko ste blizu ruba kreveta“, rekao je Logan Levkoff, stručnjak za seks. Čudni zvukovi, neuspješne poze i smiješne scene sastavni su dio seksualnog života, ali pronađete li užitak u tim nesavršenostima jednako kao i u nezaboravnim orgazmima, to će vas činiti odličnima u krevetu.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj