Znate li uopće što su Chelsea čizmice?

04/11/2014

Posljednjih nekoliko sezona Chelsea čizmice puno se spominju, i čest su gost na ženskim nogama. I u Deichmannu mnogi posežu upravo za ovim modelima. Ipak, onima koji ne znaju puno o modi često ostaje dvojba: jesu li sve gležnjače Chelsea čizmice?

Deichmann Chelsea čizmice

Popularnost Chelsea čizmica, odnosno polučizmica ne može se dovesti u pitanje, ali što definira ovaj megapopularni model? Ukratko, Chelsea čizmice su čizme visine do gležnja, ali ne svake gležnjače. Ono što definira Chelsea čizmice je elastični dio sa strane koji omogućuje da se one lako navuku i skinu. Upravo ovaj mali, vizualno zanimljiv detalj daje Chelsea čizmicama nevjerojatnu praktičnost i udobnost.

Ali nemojte misliti da je to praktično rješenje nešto čega se dosjetio neki moderni dizajner! Dizajn Chelsea čizmica datira još u doba Viktorijanaca, kad su one, kao i danas, bile podjednako dio muške i ženske mode. Kroz povijest, kao što je s modom uvijek slučaj, ove praktične gležnjače su se često vraćale u modu, a ove zime uistinu su megapopularne. Deichmann je ovu modu prepoznao, pa u svojoj ponudi ima neodoljive modele – pogledajte galeriju!

y 2Deichmann 199 kuna

y 3

Deichmann 259 kuna

y 4

Deichmann 229 kuna

y 5

Deichmann 199 kuna

y 6

Deichmann 369 kuna

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj