Zendaya za Tommy Hilfiger: Revija posvećena crnačkoj ljepoti

18/03/2019

Legendarni je line up modela uključivao Grace Jones, Beverly Johnson i Pat Cleveland

Lako je biti ciničan kada su u pitanju suradnje celebritija s velikim modnim brendovima - pored astronomskog budžeta i nemilosrdnog marketinga ostaje malo prostora za stvarnu ljubav prema onom što se stvara. Međutim to je ove subote u Parizu odlučila promijeniti Zendaya. Ova je 22-godišnjakinja uspjela napraviti reviju s toliko duše da je publika (uključujući Gigi Hadid i Tyru Banks) ustala i zaplesala.

Naime, Zenadyina kolekcija #TOMMYNOW za Tommy Hilfiger inspirirana je 80-ima i 90-ima, Studijom 54 i legendarnom revijom The Battle for Versailles (svojevrsno sučeljavanje američkih i europskih dizajnera 1973. na koje je američki tim modnih kuća došao s 11 afro-američkih modela - dotad nezabilježen broj na jednoj reviji - koje su u kombinaciji sa svježim i mladenačkim krojevima ostavile europsku publiku bez teksta).

profimedia-0416974802

Prigodno, pistom je na Zendayinoj reviji u Parizu prošetalo 59 afro - amerikanki u dobi od 18 do 70 godina, uključujući neke dame kojima se Zendaya željela zahvaliti za njihov doprinos modi, Hollywoodu i šire. Legendarni je line up modela uključivao Grace Jones, Beverly Johnson, Pat Cleveland, Veronicu Webb i Beverly Peele.

Zanimljivo je da je u početku kada ju je Tommy Hilfiger kontaktirao i Zendaya bila cinična, ili barem skeptična. Naime, nije mu vjerovala da će joj dati odriješene ruke da ispuni svoju viziju - napravi reviju inspiriranu ženama koje su joj omogućile da bude u poziciji u kojoj je danas. Očito, Tommy je održao riječ. Svaka čast!

profimedia-0416974792

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj