Zadaci koje morate obaviti u kabini za presvlačenje. Obavezno!

26/07/2021

Ako ozbiljno shvaćate kupnju, znate da isprobavanje odjeće nadilazi selfieje u ogledalu (no i oni su važni pa ne odustajte od njih). Ne preskačite stavke na ovoj to-do listi

U većini slučajeva boravak u kabini za presvlačenje izgleda ovako: obučemo se, pogledamo se u ogledalo iz nekoliko različitih kutova, potom donesemo odluku je li nam odabrani outfit odličan ili “meh”. Što ako vam kažemo da to nije dovoljno? Kako biste izbjegli daljnje pogreške, pripremili smo vam listu zadataka koje morate obaviti i više nikad nećete baciti novac na nešto što vam se ne sviđa ili vam ne stoji.

Strategija za dobar šoping

Sagnite se Da, dobro ste čuli. Tako ćete provjeriti hoće li vam grudi ispasti iz tog dubokog V-izreza, odnosno kako će vam točno izgledati stražnjica sljedeći put kad se sagnete kako biste pokupili mobitel koji vam je ispao 101 put.

Sjednite Provjerite imate li rupu između leđa i traperica jer nije ugodno kad vam za vrućih dana gola stražnjica ostane zalijepljena za vruću kožu sjedala u vašem automobilu. (Ne dramatiziramo, ali postoji li išta gore?)

Podignite ruke Možete li ih uopće podići do gornje police na kojoj držite pahuljice koje skrivate od svojih cimera ili vaše ruke dosegnu samo do police s običnim zobenim mekinjama?

Opalite fotku (s blicom) Ne, ne samo zato što vam ta majica naglašava obline, nego zato što bi mogla biti prozirna, i to malo više nego što ste planirali. Poprilično smo sigurni da to ne želite otkriti na sljedećoj obiteljskoj večeri…

Provjerite etikete Mora li taj odjevni predmet ići isključivo na kemijsko čišćenje? Onda ga vratite… Osim ako imate love na bacanje i žarku želju za bliskim kontaktima s djelatnicima lokalne kemijske čistionice.

Protegnite se Malo laganog istezanja pomoći će vam odlučiti jesu li vam traperice previše uske za razumnu količinu kretanja, odnosno postoji li opasnost da puknu u najgorem trenutku.

Zaplešite! Znamo da zvuči čudno, ali razmislite o svemu što radimo u odjeći. Ako svi komadi prođu vaš salsa test u svlačionici, vjerojatno će izdržati i sve ostalo što ih čeka.

Provjerite šavove Ima li ikakvih nepravilnosti? Pronalazite li neobične čvorove na šavovima, pogotovo pod pazuhom? Sve su to znakovi da je vaša odabrana krpica loše kvalitete te da neće izdržati ni do kraja sezone.

Nježno povucite ukrase Provjerite jesu li dobro ušiveni ili izgledaju kao da bi svaki čast mogli otpasti? Klimaju li se, znači da će ti simpatični detalji izdržati samo do prvog pranja, možda ni toliko. Thank you, next!

Budite iskreni prema sebi Ako vas u bliskoj budućnosti ne očekuje tona gala evenata, onda vam vjerojatno ne treba stotinu haljina. Nije to nikakva mudrost, ali svakako biste se toga trebali barem povremeno prisjetiti: prestanite kupovati stvari koje nećete nositi.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj