Obavezno štivo za sve ovisnice o visokim potpeticama - ovo su svi trikovi koje morate znati

14/02/2021

Možda neće biti vaš najudobniji par ikad, ali će biti udobnije nego prije...

Štikle uvijek kupujte što kasnije u danu

Sigurni smo da vam se barem jednom dogodilo da ste kupili cipele s visokom petom koje su se činilo poprilično udobnima, a onda kada ste ih odlučili obuti za večernji izlazak pomislili ste da to vie nisu iste cipele. E pa ako ste ih kupili u jutarnjim satima, nemojte se čuditi što odjednom više i nisu toliko udobne. Kako dan ide svom kraju, naša stopala lagano otiču od umora i napora pa cipele svakako kupujte kada su vaša stopala u najgorem izdanju. Jer ako vam budu udobne tada, bit će vam udobne uvijek!

Što je peta tanja, to će vas noge više boljeti

Nije potrebno biti Einstein da bi se ovo zaključilo, no nas je žene potrebno s vremena na vrijeme na ovakve stvari podsjetiti, za naše vlastito dobro. Ako možete, radije odaberite cipele s debljim i stabilnijim potpeticama, a ko ste već apsolutni zaljubljenik u ultra tanke potpetice, barem pazite da cipele imaju platformu. Što više potpore vašim stopalima cipele pružaju, to će vam biti udobnije.

Zaboravite drvene potpetice

Čak i na cipelama i sandalama s punom petom! Drvo nije toliko fleksibilno kao guma zbog čega će vam u cipelama s drvenim potpeticama biti užasno teško hodati.

Uvijek kada možete birajte sandale

I to po mogućnosti one s čvrstim potplatom, debljom petom i snažnim remenčićima. Nošenjem zatvorenih cipela s visokim potpeticama opterećujete ne samo stopala, već i nožne prste. Žuljevi, natisci i kurje oči zbog toga su bolna, ali česta pojava. U sandalama će vaše noge biti znatno opuštenije i što je još bitnije - zdravije.

Koristite jastučiće i slična pomagala

Jastučići za pete, jastučići za ispod prstiju, naljepnice za zapetak, posebice one od gela ili silikona uvelike će vam olakšati nošenje visokih potpetica. Nije da s njima pete nećete ni osjetiti, ali ćete barem pošteno umanjiti pritisak i bolove u stopalima.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj