Upgrade stila 2.0!

26/10/2020

Vjerujete li kako je vaš modni stil pomalo učmao, vrijeme je da upuhnete dašak svježine. Da, to će koštati nešto novca, ali uz ove savjete ne mora koštati pravo malo bogatstvo!

Pregledajte svu garderobu i izdvojite omiljene komade, ne nužno one koje najčešće nosite, nego sve one komade koji vam se sviđaju sami po sebi, ili vam se sviđa kako vi u njima izgledate. Pokušajte nači zajedničku crtu svim omiljenim komadima - jesu li sličnih boja, krojeva ili stila. Zapišite što vam se na njima sviđa. Svu robu koju ne nosite iz bilo kojeg razloga, donirajte ili prodajte. Imate li nenošenih komada, stavite ih u oglas i prikupite koju kunu više za ono što smatrate potrebnim.

Zamislite da imate neograničen pristup odjeći i dodacima cijelog svijeta. S kakvim biste komadima uparili vaše omiljene, na način da ih možete nositi svakog dana? Nedostaje li vam ideja, pregledajte editorijale high street brendova, kao i onih ekskluzivnijih. Možda vam se nužno ne svidi ono što oni rade, no važno je da dobijete ideju i predodžbu što točno želite. Na taj ćete način lako sastaviti popis ključnih stvari koje su vam potrebne. I slobodno budite specifični koliko god možete - oko boje, kroja, materijala izrade. Posljednje što vam treba je nešto što je slično onome što tražite i što će ponovno završiti u vašem ormaru kao jedan od komada koji jednostavno ne volite nositi. Nakon što sastavite detaljan popis, odredite koji su vam komadi najpotrebniji.

2

Bacite se na traženje. Pretražite web shopove kako biste pronašli komade koji su vam potrebni. Zapišite sve koji vam dolaze u obzir. Odmjerite cijene i kvalitetu. Kupujete li ključne komade garderobe, radije platite malo više i pobrinite se da ste kupili pravu stvar. Ostane li vam još novca, bacite se u potragu za idućom stvari s vaše liste.

3

Nije loša ideja ni da s najboljim prijateljicama dogovorite mali modni bazar. Baš kao što vaš ormar skriva komade koji dobrih deset godina nisu vidjeli ni sunca ni mjeseca, isti je slučaj i s njihovim. Izdvojite svu odjeću koja je u odličnom stanju, ali ju iz bilo kojeg razloga više ne namjeravate nositi, isprobavajte, ocjenjujte, trampite se...

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj