Superstar tenisice kao umjetničko platno

04/09/2015

Pharrell Williams i svjetski poznati umjetnici udružili snage u novoj adidas Originals Superstar Supershell 'Artwork' kolekciji

Adidas Originals u godini Superstara ide korak dalje! U sklopu drugog dijela globalne Superstar kampanje, glazbena zvijezda Pharrell Williams okupio je svjetski renomirane umjetnike koji su zajedničkim kreativnim snagama dizajnirali novu adidas Originals Superstar Supershell 'Artwork' kolekciju.

Jedinstvena kolekcija unikatna je jer se po prvi puta mijenja izgled tzv. 'shelltoa' odnosno prednjeg gumenog dijela tenisice, zaštitnog znaka legendarnih Superstar tenisica. Tenisice su poslužile istinskim zvijezdama glazbe i umjetnosti kao platno koje im je omogućilo da iskažu svoju kreativnost i individualan stil.

adidas 4

''Zahvalan sam adidasu što mi je pružio priliku da ikonske tenisice postanu platno genijalnim umjetnicima i omogućio da njihova 'djela' predstavimo svijetu'', rekao je Pharrell Williams o novoj kolekciji i suradnji. U dizajniranju nove kolekcije osim samog Pharrella, sudjelovali su američki suvremeni umjetnik Tood James, američki fotograf Cass Bird i japanski suvremeni umjetnik Mr.

adidas 7

Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu i grafikama s potpisom ovih velikih zvijezda, Superstar tenisice u novoj kolekciji zrače umjetnošću i kreativnošću kao nikada do sada, a 'gumena kapica' na prednjem dijelu tenisica dobila je potpuno novi izgled. Koliko je bitno istaknuti se svojom originalnošću i jedinstvenim stilom pokazuju i odabrani umjetnici koji su na svakoj tenisici dizajnirali različite motive poslavši poruku da su sloboda izražavanja i individualnost ono što čine istinskog superstara.

Unutar kolekcije dostupne su tenisice u crnoj i bijeloj boji što omogućava da ekskluzivni umjetnički radovi budu u fokusu te na poseban način dođu do izražaja bez obzira u kojoj modnoj kombinaciji ih istaknuli. Različit dizajn svake od tenisica pruža bezbroj modnih kombinacija, a istinskim ljubiteljima Superstar stila 'podlogu' za kreativno izražavanje i individualnost.

adidas 5

Pharrell Williams predstavio je cijelu kampanju i suradnju s umjetnicima u posebnom videu kojeg možete pogledati na linku: https://www.youtube.…­/watch?v=vndKuoDAGr0

U Hrvatskoj će ekskluzivno biti dostupna tri modela u bijeloj boji iz Artwork kolekcije i to model Pharrella Williamsa (S83368), Tooda Jamesa (S83356) i MR.-a (S82254) po cijeni od 919 kuna. Tenisice će biti dostupne od 7. kolovoza 2015. u svim adidas shopovima.

adidas 6

Biografije umjetnika

Tood James - proslavljeni umjetnik iz New Yorka čije su slike i instalacije bile djelom izložbu u galerijama i muzejima diljem svijeta, uključujući i najveću svjetsku izložbu suvremene umjetnosti - Venecijanski bijelane. Za radove inspiraciju pronalazi u subotnjim crtićima, grafitima, američkoj popularnoj kulturi i svjetskim događajima.

Cass Bird - poznati fotograf, umjetnik i redatelj koji živi i radi u New Yorku. Njegova spontanost i mladenački stil omogućili su mu rad na mnogim priznatim projektima i kampanjama, a stalni je suradnik američkog i britanskog izdanja magazina Vogue te magazina i-D, Hobo, Details, GQ i New York Times magazina.

Mr. - priznati japanski suvremeni umjetnik s nizom radova usko vezanim za estetiku i stil, a najviše se izražava kroz slikanje, stvaranje skulptura i video animacijama. Motiv djevojke kroz prizmu anima stila predstavlja jedinstveni japanski koncept prikaza ljepote i seksualnosti u suvremenom svijetu. 2014. režirao je glazbu u video spotu Pharrella Williamsa za njegovu pjesmu It Girl.

Više informacija potražite na:

www.global.adidas.com

www.adidas.com/supershell

instagram.com/adidashrvatska

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj