Street wise komadi u kojima ste stilizirane uz malo truda

06/03/2018

Endless Spring Vibe - naziv je nove A’marie kolekcije za proljeće 2018. i ne možemo je prestati gledati

Osjećaj kada je nešto nadomak prstiju, tako blizu da možemo namirisati i skoro osjetiti – upravo se tako osjećamo iščekujući prve dane proljeća.

Anamarija nas i ovaj put uvodi u novu sezonu šarmirajući kreativnim izričajem, pomno osmišljavajući svaki detalj - od prekrasno ručno rađenih modela odjeće, nakita i modnih dodataka do kampanje te estetike koja obuzima. Sve podsjeća na stil iz prošlih vremena, nevinost ispunjenu neutralnim bojama i klasikom neopterećenosti. Nevjerojatno lako nosiva kolekcija koja nesputano uljepšava i podilazi, ostavlja dojam done à la Francaise. Posvećena ručnoj izradi odjeće, dizajnerica kreira ono što je esencijalno i iskreno, street wise komade u kojima ste stilizirane uz malo truda.

6

Specifičnost ove proljetne kolekcije je desetak balonera i jakni, modela koji se mogu nositi u svim prigodama – u šetnji prirodom, gradom, na privatnim druženjima i večerama. Dolaze u boji karamele, maslinasto zelenoj, boji pudera, a posebno se izdvajaju nepropusne kabanice od premazanih materijala žarkih boja. Urbano osmišljene, koncipirane i izrađene, posjeduju mnogo više atributa od tradicionalnih pandana.

4

Pokušavajući premostiti razliku između muških i ženskih elemenata, dizajnerica unosi zanimljiva rješenja. Tregeri koji postaju mašne i otkrivaju leđa nadovezuju se na uspjeh prijašnjih kolekcija i njezin modularni pristup. U novoj kolekciji za proljeće 2018. kao najlakši izbor izdvaja se ono što najviše volimo kada zatopli – haljine kojima spaja senzualnost s romantikom, duboke izreze i midi dužinu.

5

Kombinezon je ovaj put nešto nježniji, pruža osjećaj udobnosti i fokusiranosti na estetiku. Ležeran kroj očituje se i u blejzerima koji su na ramenima pojačani jastučićima, reverima, džepovima i duplim kopčanjem. Krojevima nadahnutim minimalizmom i retro prizvukom dizajnerica je uz idealan spoj tkanine učinila od svakog artikla malo umjetničko djelo. Praktični modeli hlača uspješno se prilagođavaju različitim kombinacijama naglašavajući struk. Hladne brušene svile, jednobojne ili protkane sitnim prugama, troslojne strukture pamuka nježnih boja i linija, te novi inovativni materijali, već su sami po sebi dovoljno sofisticirani.

Nježnost moćnim komadima daje pažljiv izbor delikatnih detalja, kao što su sedefasti gumbi, gumbi od recikliranog papira, hand made kopča od porculana na remenu od balonera. S njima se sjajno slaže pletivo, od pamučnog češljanog konca, u boji vanilije, leda, crnoj i boji masline.

3

Najatraktivniji noviteti ove proljetne kolekcije su modni dodaci. 
Limitirana kolekcija ručno rađenih porculanskih naušnica, koje potpisuje umjetnica Nataša Erceg Ninić, nastala u suradnji s dizajnericom A’marie brenda. Oblicima i teksturom imitirani su elementi koje nalazimo u prirodi - latice, školjke, stijene, a valovite i geometrijske linije glatkih i izrezbarenih tekstura možete nositi u paru ili kao zasebne komade. Vođena uspjehom najprodavanijih modela, Anamarija prepoznatljivu mašnu prenosi na predimenzionirane torbe. Praktične, prilagodljive i lišene nepotrebnih detalja dolaze u transparentnoj  tkanini i crnoj koži, te mijenjaju dojam cjelokupnom outfitu. Remeni izrađeni od pluta s pozlaćenim kopčama i lančićem asociraju na modne dodatke iz osamdesetih.

2

S njenom posljednjom kolekcijom ponovno dolaze investicijski izazovi za sve one koje cijene esencijalne komade sa svrhom. Ne dajući nam drugog izbora nego da se iznova zaljubimo u sve što predstavlja A’marie.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj