Što učiniti u kabini za presvlačenje: Vaša službena lista zadataka

12/05/2020

Ako shopping shvaćate ozbiljno, onda znate kako isprobavanje odjeće nadilazi selfije u ogledalu. (Iskreno, ti su selfiji poprilično bitni pa ih nemojte prestati raditi).

U većini slučajeva, naš boravak u kabini za presvlačenje izgleda ovako: obučemo se, pogledamo se u ogledalo iz nekoliko različitih kuteva, a onda donesemo konačnu odluku o tome je li nam odabrani outfit odličan ili “meh”. Što ako vam kažemo da to jednostavno nije dovoljno? Kako bi spriječili daljnje pogreške, pripremili smo vam listu zadataka koja će se pobrinuti da više nikad ne požalite za bačenim novcem.

Plan napada

Sagnite se

Da, dobro ste čuli. Tako ćete provjeriti hoće li vam grudi ispasti iz tog dubokog V-izreza odnosno kako će vam točno izgledati stražnjica sljedeći put kad se sagnete kako biste pokupili mobitel koji vam je ispao po 101. Put.

Sjednite

Hoće li vam traperice na leđima stvoriti rupu? Hoće li vaša gola stražnjica ostati zalijepljena za vruću kožu vašeg automobila s prvim danima ljeta? (Nije da dramatiziramo, ali postoji li išta gore?)

Podignite ruke

Možete li ih uopće podići do gornje police na kojoj držite one dobre pahuljice koje skrivate od svojih cimera ili će vaše ruke stati na polici sa zobenim mekinjama? (Konji ili zdravi ljudi: postoje li zobene mekinje ili smo mi to upravo izmislili neki novi obrok?)

Opalite fotku (s blicom)

Ne, ne samo zato što vam ta majica doista naglašava obline, već zato što bi ta ista majica mogla biti prozirna i to malo više nego što ste planirali. Poprilično smo sigurni da to nije nešto što želite doznati na sljedećoj obiteljskoj večeri…

Provjerite etikete

Je li taj odjevni predmet rezerviran isključivo za kemijsko čišćenje? Onda ga vratite… osim ako se, naravno, nikad u životu niste oznojili i jednostavno imate para na bacanje kao i žarku želju za bliske odnose s djelatnicima lokalne kemijske čistionice.

Protegnite se

Malo laganog istezanja pomoći će vam odlučiti jesu li vam traperice previše uske za razumnu količinu kretanja odnosno imaju li potencijala puknuti u najgorem mogućem trenutku.

Zaplešite!

Znamo da zvuči čudno, ali razmislite o svemu što radimo u našoj odjeći. Ako svi predmeti prolaze vaš neugodan salsa-test u svlačionici, onda će vjerojatno izdržati i sve ostalo što ih čeka u ne tako dalekoj budućnosti.

Provjerite šavove

Vidite li ikakve nepravilnosti? Pronalazite li neobične čvorove na području pazuha? Sve su to znakovi da je vaša odabrana krpica loše kvalitete te da neće izdržati ni do kraja tekuće sezone.

Nježno povucite ukrase

Jesu li dobro ušiveni ili izgledaju kao da bi svaki čast mogli pasti? Ako ste bliže ovom drugom, to znači da su ti simpatični detalji ovdje samo do prvog pranja, a možda ni toliko. Thank you, next!

Budite iskreni sa samim sobom

Ako vas u bliskoj budućnosti ne očekuje tona gala evenata, onda smo vjerojatno u pravu kad kažemo da vam vjerojatno ne treba stotinu haljina. NIje nikakva mudrost, ali svakako nešto čega bi se bar povremeno trebali prisjetiti: prestanite kupovati stvari koje nećete nositi.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj