Savršena odjeća za džepne Venere

20/01/2016

Koje komade izbjegavati, a koje birati kako biste naglasili svoju nježnu, petitnu građu...

Jakne i kaputi. Zapravo, svi gornji dijelovi koje kupujete trebali bi biti pripijeni i strukirani, a izbjegavati biste trebali široke, vrećaste krojeve koji padaju preko bokova poput pelerina.

Izrez. Vašoj će sitnoj građi najbolje pristajati V-izrez i okrugli izrez, a izbjegavati biste trebali četvrtaste izreze, kao i lađa izreze. V-izrezi će vas vizualno najviše povisiti.

Ramena. Kupujete li haljine, sakoe, bluze ili jakne, vodite računa da vam šav na spoju ramena i rukava pada na samu kost ramena, radije nego preko nje. Što se dužine rukava tiče, birajte kratke i rukave 3/4 dužine, radije nego klasične duge.

Printevi. Razni printevi izvrsno izgledaju na petitnim ženama. Točice, srca, cvjetići, prugice... Vodite računa jedino o tome da printovi ne budu prekrupni i prenapadni kako vas ne bi vizualno pojeli.

Suknje. Birajte suknje koje su lagano iznad koljena, a u širokom luku izbjegavajte midi i maxi duljine koje će vas vizualno smanjiti. Što se samih krojeva tiče, najbolje će vam pristajati pencil krojevi te suknje punog kruga koje će vam naglasiti struk i noge, a vizualno proširiti bokove. Trebali biste izbjegavati suknje A kroja.

Cipele. Vašoj će petitnoj građi svakako najviše imponirati visoke potpetice, a izbjegavati biste trebali glomazne platforme koje neće izgledati proporcionalno s ostatkom vašeg tijela. Svakako će vam najbolje pristajati klasične salonke elegantne, tanke pete.

Torbice. Izbjegavajte velike 'weekend' torbe i radije birajte clutcheve te torbe srednje veličine.Photo credit: Profimedia
 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj