Sandrom Mansour za H&M: romantična kolekcija u koju smo se zaljubili na prvi pogled

14/08/2020

H&M surađuje s dizajnericom Sandrom Mansour na kolekciji ženske odjeće posvećenoj ljubavi prema prirodi.

H&M s oduševljenjem je objavio suradnju sa Sandrom Mansour, istoimene robne marke sa sjedištem Bejrutu, poznatom po svojoj sanjivosti i odvažnoj estetici. Inspirirana snažnim ženskim umjetnicima i ljepotom prirode, kolekcija ima intrigantne dizajne u prigušenoj paleti boja, gdje ručno izrađeni detalji poput naglašenih nabora i romantičnih materijala stvaraju mladenački, osnažujući izgled.

Sandra Mansour x H&M kolekcija dostupna je na hm.com kao i u trgovinama diljem svijeta od 6. kolovoza.

2

Sandra Mansour svoju je modnu kuću osnovala 2010. godine, a pažnja na detalje inspirirana umjetnošću iz okolice u Bejrutu, vidljiva je  u svim njenim kreacijama. Za kolekciju Sandra Mansour x H&M, Sandra crpi inspiraciju iz elemenata prirode i umjetnica poput Toyen, Dorothea Tanning, Lena Leclercq i Bibi Zogbé. Rezultat koji dobiva je ženstvena i jaka kolekcija haljina, bluza i suknji, te majica s printom i s kapuljačom. Usko-široki modeli i naglašeni rubovi dolaze u kombinaciji s voluminoznim detaljima u zemljanoj paleti boja poput sive, boje bjelokosti i crne boje. Mansour imenuje svaku svoju kolekciju, a Sandra Mansour x H&M suradnja nosi naziv „Fleur du Soleil“ nakon što je postala fascinirana načinom na koji suncokret prati sunce iz dana u noć. Točkasti, cvjetni motivi kao i samo suncokreti obogaćuju nježne, osjetljive tkanine i naglašavaju majstorski rad, dok ženstvene siluete odišu snagom i urbanošću.

4

"Inspiracija za H&M suradnju bili su priroda i prirodni elementi. Posebno suncokret, koji predstavlja ciklus života,  njegova ovisnost o suncu i svjetlosti. Poezija i slikari potaknuli su odabir tkanina - tamne čipke, jacquarda i vezene organze. S „Fleur du Soleil“ kolekcijom, želim razgovarati sa ženama diljem svijeta i odaslati poruku nade, nešto što mi zaista trenutno trebamo “, Sandra Mansour, izvršna direktorica i dizajnerica.

„Prve stvari koje primijetite na dizajnu Sandre Mansour su njihove sanjive osobine i čista ljepota, ali onda vas dodatno privlači umijeće, pripovijedanje i moderna mladolikost. Ženstvenost dolazi i sa snagom. Ponosni smo što surađujemo s takvom predvodnicom i veselimo se predstavljanju kolekcije širom svijeta! "Maria Östblom, voditeljica dizajna ženske odjeće u H&M-u.

3

Sandra Mansour x H&M kolekciju u Hrvatskoj snimila je Senja Vild, a ulogu modela preuzela  je Sandra Čuljak.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj