Rukavice iznad lakta bile su trend prije korone, hoće li ostati hit i nakon pandemije?

18/09/2020

Spremne za bal... ovaj, trgovinu.

Bilo je to prije no što je korona otkazala proljeće, zajedno sa svim putovanjima koja sam planirala - tada sam mislila da su rukavice iznad lakta rezervirane za odlazak dama u operu. Ili za žene koje su pogledom ocjenjivale tuđe toalete na ekskluzivnim primanjima. Ili za glumice iz filmova snimljenih u vrijeme Marilyn Monroe. Činjenica je da nam zvijezde stila pokušavaju prodati modne retro dodatke već neko dulje vrijeme. Sjetite se prošlogodišnje Coachelle, kad je Kendall Jenner nosila rukavice iznad lakta, sljubljene s mini suknjom, usred pustinje? Ili kad je prošlog prosinca Rihanna isfurala par takvih rukavica mint-zelene boje na dodjeli Britanskih modnih nagrada?

Zabava i visoka moda ruku pod ruku (ili, još bolje, NA ruku). Ali i dalje se nisam vidjela kako putujem na posao u satenskim rukavicama do bicepsa. A sada bih, možda, ipak mogla? Cure, vrijeme je da oživimo scene iz filma Sunset Boulevard. Iskreno, sad kad vidim toliko rukavica oko sebe - većinom na medicinskim djelatnicima (ili, kako ih ja zovem, istinskim herojima - usuđujem se nazvati ih i istinskim influencerima) - i sama razmišljam da nabavim poneki par. Recimo, poluotmjeni par perivih rukavica, koje bih navukla svaki puta kad trebam dodirnuti šipku u vagonu podzemne, čini se kao razuman izbor.

Naročito jer gumene rukavice (naročito one jednokratne) nisu moj stil. A ne pomažu ni okolišu. Moram stati trenutak da bih pojasnila: znam da i rukavicama možemo prenositi viruse. Stoga ne tvrdim da su ove rukavice popularne SAMO zbog zaštite. (I obećajte mi da nećemo dirati lice dok ih nosimo. Pažljivo ćemo ih skinuti i nakon toga oprati ruke... Jer ako to već ne činite, moramo ozbiljno porazgovarati.) Želim reći da bih se u takvim rukavicama osjećala zaštićenije, a istovremeno i glamuroznije.

Tko zna, možda bih počela očekivati i da me pozdravljaju s "Ljubim ruke, milostiva"... U redu, 'aj'mo sad za stvarno! Maske za lice u svim mogućim dizajnima su tu i neko dulje vrijeme sigurno neće nestati (za razliku od mojih planiranih putovanja). Zašto onda ne iskoristiti trenutak i postati pjevačica grupe Supremes, što sam željela postati cijeloga života, s parom glamuroznih rukavica iznad lakta? Ne vidite kako biste mogli upariti tie-dye trenirku s parom visokih rukavica? Meni je to sjajna ideja za neki budući Insta outfit...

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj