Ovi stilski izbori loše utječu na vaša leđa i držanje

14/03/2017

Što izbjegavati pri shoppingu ako imate problema s leđima?

Ova otkrića mogla bi vam poslužiti idući put kada odlučite šopingirati. Skinny traperice, torbe nošene preko jednog ramena i parka jakne s velikim kapuljačama samo su dio odjevnog asortimana koji škodi našim leđima, upozoravaju liječnici.

Istraživanje koje je provela Britanska udruga kiropraktičara, pokazalo je da čak tri četvrtine ispitanih žena pati od  bolova u leđima, problema kojem naši modni izbori nimalo ne pomažu. No ono što je iznenađujuće je da one ispitanice koje su svjesne da njihovi stilski izbori pogoršavaju bol svejedno ne odustaju od svojih omiljenih komada.

“Neki od najpopularnijih komada imaju skrivene učinke na zdravlje. Iako su pretrpane i teške torbe poznat uzročnik problema, neki manje očekivani komadi poput skinny traperica mogu biti jednako štetni – one ograničavaju kretanje u području kukova i koljena, utječući tako na način na koji se držimo. Novi trendovi poput asimetričnih rubova, predimenzioniranih rukava, kapuljača i teškog nakita također mogu stvarati probleme”, objasnio je Tim Hutchful, jedan od kiropraktičara koji su sudjelovali u istraživanju.

Ostatak teksta pročitajte na elle.hr.

Photo credit: Getty

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj