Zašto na dodjeli Oscara 2021. nitko nije nosio masku?

29/04/2021

Odjednom se sve činilo kao da smo ponovno u 2019. Evo zašto.

Trebalo nam je samo godinu dana da nam pojam o bilo kakvom događaju u kojemu smo okruženi ljudima nije ni zamislivo biti bez maske.

I da. Iako se naizgled sve činilo kao da pandemije ni nema, ceremonija dodjele Oscara ove se godine dogodila znatno kasnije nego inače, ugostivši isključivo nominirane te itekako brinući o socijalnom distanciranju. Uz to, svi su uzvanici bili testirani, ali i cijepljeni.

No, to javnost definitivno nije spriječilo da se zapita: “A gdje su im maske?” Naposljetku, sve su velike dodjele nagrade svoje celebrityje ugostile pod uvjetom da tijekom ceremonije ne skidaju masku s lica.

Pa, čini se da su organizatori uspjeli pronaći rješenje odnosno svojevrsnu rupu u zakonu proglasivši dodjelu ekvivalentom televizijske odnosno filmske produkcije. Drugim riječima, lokaciju su tretirali kao set na kojemu pred upaljenim kamerama nitko nije morao nositi masku. To je ujedno značilo i da su zvijezde tehnički bile primorane staviti masku na lice onog trenutka kada kamere više ne bi bile na njima.

maska zendaya

Ipak, to mnoge nije spriječilo da ipak ne skidaju svoje maske što nikome, unatoč slobodi, nije bilo zabranjeno. Naposljetku, organizacija se pridržavala rigoroznih mjera složivši se kako je bez obzira na sve, sigurnost i dalje na prvom mjestu.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj