Odjeća kojoj trebate reći zbogom!

11/01/2017

Znate li što su to "djevičanski" komadi? Ona odjeća koju ste kupili a nikad niste odjenuli. Vrijeme je da joj kažete pa-pa!

1. Svi 'klonirani' komadi, odnosno svi oni komadi kakvih imate nekoliko, gotovo istih. Donje rublje i basic majice se ne računaju, no imate li 6 istih cvjetnih haljina, vrijeme je da se uhvatite u koštac s njima. Stavite svaki komad jedan do drugoga i iskreno odgovorite razlikuju li se međusobno doista u toj mjeri da su vam sve po redu potrebne. I prisjetite se zašto ste svaki od tih komada kupili. Jesu li vas nagovorili prijatelji, je li bilo na rasprodaji... Kada dođete do odgovora, pomoći ćete sami sebi više ne ponavljati istu grešku.

2. Djevičanski komadi, odnosno svi oni koje niste obukli niti jedan jedini put. Znate i sami da nema smisla zadržavati ih i dalje i uvjeravati sami sebe da će jednom doista doći njihov dan. Također proučite sve takve komade. Jesu li svi iz stog dućana? jesu li kupljeni za posebne prigode? Imaju li na sebi neke specifične detalje ili dolaze u neobičnoj boji? Je li im kroj drugačiji od ostatka vaše garderobe? Što više 'uzoraka' pronađete, to ćete biti sigurniji koje izbjegavati u budućnosti.

3. Roba za 'po kući'. Prevelike trenirke, uprljane majice, razvučene veste, majice s rupama... svi oni komadi za koje ne želite ni mrtvi biti viđeni u njima. I nije uopće stvar što vas u njima nitko neće vidjeti jer ćete biti cijelo vrijeme u kući, budite i doma lijepo obučeni sami za sebe. A sve odvratne komade garderobe ispratite do kante za smeće.

4. Nekad dobri outfiti. Odnosno, svi oni komadi u koje ste nekad davno bili zaljubljeni i koje ste obožavali nositi, no to je bilo toliko davno da se više ne uspijevate zapravo sjetiti kada je to posljednji put nošeno. Proučite što ste točno na tim komadima voljeli i što se otad promijenilo. Jeste li tada kopirali tuđi stil i ne znate ni sami što vam se točno sviđalo? I zbog čega to više nikad ne želit odjenuti?

5. Odjeća za 'neku drugu vas'. Odnosno svi oni komadi koji su vam trenutno premali ili preveliki i jednostavno vam ne pristaju. Odgonetnite točni problem svakog komada. Ako sa svim hlačama imate isti problem, možda biste trebali početi tragati za drugačijim modelima i materijalima. A imate li problema s nedosljednošću tjelesne težine, nastojte kupovati odjeću koja je nešto fleksibilnijih krojeva i koja će vam odgovarati i s nekoliko kilograma viška i manjka.
Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj