Nova pravila power dressinga

12/06/2018

Sterilni crni kompletići su out, odijela u jarkim bojama su in. Vratili su se sakoi iz osamdesetih (oni s "pojačanim" ramenima), ali pravila odijevanja za ured ipak su se promjenila...

GLAMUROZNIJA ODJEĆA ZA POSAO Raditi od devet do pet više ne znači biti u uredu do pet popodne jer se biznis često nastavlja na poslovnim večerama i domjencima. Ponekad i do jutra. Amerikanci zato u šali kažu da rade "from 9 am to 5 am", pa je i poslovna garderoba prilagođena tomu, što znači da se žene odijevaju elegantnije i biraju odjevne kombinacije koje se mogu jednako dobro uklopiti i u dnevni i u večernji look.

UNISEKS NE ZNAČI MUŠKOBANJASTO I BEZLIČNO Čak su i muškarcima dosadila bezlična siva odijela pa su jarke boje postale poželjne u uredu i za njega i za nju.

IN JE AUTENTIČNOST To što volite modu ne znači da ste površni i nezreli, već maštoviti i kreativni. Snažne žene odbijaju biti uniformirane, a pravi "power dressing" znači originalnost.

SNAGA CRVENE BOJE Političarke, prve dame i uspješne poduzetnice često biraju odjeću ili detalje crvene boje. Zašto? Možda zato što je uočljiva, simbolizira moć, snagu i odlučnost te stimulira ljude da brzo donesu odluke. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj