Na pistama uskoro i modeli s oblinama

31/01/2014

Čini se da ima nade da super mršave manekenke neće biti jedine koje ćemo gledati na modnim pistama...

Dva puta godišnje, vodeći modni dizajneri u svijetu dolaze u četiri svjetske modne prijestolnice - New York, London, Milano i Pariz, kako bi svijetu prezentirali svoje proljetne i jesenske kolekcije. Modeli koji te kolekcije nose uglavnom su veličine 34, 180 cm visoke bjelkinje. No vodeća modna agencija - IMG, nastoji to promijeniti.

Nedavno je Ivan Bart iz IMG Modelsa rekao za Cosmopolitan kako će agencija kombinirati plus-size modele, kao i straight-size. Kako je rekao Ivan, cilj IMG Modelsa je biti agencija u kojoj nema godina, utrke, niti težina. Oni jednostavno žele predstavljati one najbolje iz modne industrije, bez obzira na to koju veličinu nosili ili koliko godina imali.

size 1

Kombiniranje dvaju svjetova svakako je inovacija u svijetu mode, budući da stvari na isti način u modi funkcioniraju već desetljećima. Još jedna novica kojom nas je IMG Models ugodno iznenadio je to što šalju paket od 5 predivnih žena s oblinama dizajnerima na casting za New York Fashion Week. To je zapravo portfolio kakav šalju sve vrhunske agencije u nadi da će upravo oni biti ti koji će na tjednu mode imati najviše posla.

size 2

Naravno, to što su modeli s oblinama uvršteni u takav portfolio, nije nikakva garancija da će dizajneri te modele i odabrati. No ono što je pozitivna strana je to da agencije pakete od 5 modela jako pomno odabiru. A to znači da dizajner može uzeti samo cijeli paket, pa ako je u paketu mršavica koju percipira kao savršenu za predstavljanje svoje kolekcije, mora uzeti i ostala 4 modela koja dolaze u paketu s njom, pa makar one bile djevojke s oblinama.

size 4

Nadamo se da će dizajneri pružiti priliku ovim divnim ženama da prodrmaju modne piste, baš kao što to nastoji IMG Models.

size 5

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj