Met Gala se odgađa do daljnjeg

19/03/2020

Razlog? COVID-19.

Nakon što je prošli tjedan objavljeno da će se Met Gala 2020. odvijati prema kao što je predviđeno (4. svibnja) unatoč zabrinutosti zbog pandemije koronavirusa (COVID-19), modna zabava koju priređuje Costume Institute Medtropolitan muzeja svake godine, se odgađa do daljnjeg. Prema Vogueu, zaposlenicima muzeja Metropolitan je danas poslan interni e-mail koji je najavio da će muzej "biti zatvoren do subote, 4. travnja."

Glasnogovornik muzeja je također dodao da će se, budući da centri za kontrolu bolesti ne preporučaju okupljanja od 50 ili više ljudi u sljedećih osam tjedana, "svi sadržaji i događaji do 15. svibnja otkazati ili odgoditi." To se, naravno, odnosi i na Met Galu koja se prvobitno trebala održati 4. svibnja. Mnogi drugi veliki događaji, kao što su festivali Coachella i Stagecoach, sajmovi kao što je Geneva Motor Show, ili velike premijere filmova kao što je James Bond No Time to Die, su  ili otkazani ili odgođeni iz predostrožnosti, a sada je Met Gala najnovija koja se pridružila rastućem popisu.

met-gala-odgođena-zbog-covid-19-krize-0431305355Možda se sjećate da je prošle godine tema bila "Camp: Notes on Fashion", s koje se možda sjećate spektakularnog nastupa Lady Gage s nekoliko promjena na crvenom tepihu Met Gale?

rihanna-met-gala-0370874783

Ili, godinu dana prije, na temu "Heavenly Bodies", moda i religiozna estetika pokazala su da bi Rihanna mogla biti naš modni papa.

Ove godine odabrana tema trebala je biti "About Time: Fashion and Duration", no kako sada stvari stoje, čini se da se novi datum održavanja Met Gale još ne zna.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj