Ljubav zvana pomponi!

22/02/2016

Ne možemo zamisliti veselije, razigranije i primjerenije komade za doček prvih sunčanih dana...

Svaka prava fashionistica zna koliko su pomponi zaigrali i raspametili svijet mode posljednjih sezona. Krzneni pomponi našli su svoje mjesto na torbicama, zimskim kapama i šalovima, grčka dizajnerica cipela Elina Linardaki je gladijatorice, neizostavni 'it' ljetni komad ukrasila upravo šarenim vunenim kuglicama i dizajnirala najpoželjnije sandale protekle sezone za kojima su glavu izgubile sve zaljubljenice u modu diljem svijeta, a mlada dizajnerica Marina Jerant koja stoji iza brenda Lukabu potpuno nas je oduševila kolekcijom haljinica, suknji i majica ukrašenih upravo ovim razigranim dodacima.

Prilikom posjete jednoj od naših omiljenih modnih destinacija, dizajnerskom concept storeu DBoxx smještenom u Petrinjskoj ulici u samom srcu Zagreba, pažnju su nam privukle upravo razigrane haljinice u svim varijantama ružičastih tonova, zbog čega smo i odlučili pobliže upoznati osobu koja stoji iza njihovog dizajna. Simpatična Marina inspiraciju je kako kaže pronašla za vrijeme modne radionice u jednoj osnovnoj školi gdje se, u društvu nasmijane i zaigrane djece zabavljala izrađivajući pompone koje je odlučila prenijeti na svoje kreacije.

2
'Ove šarene loptice, većeg ili manjeg promjera, odlično izgledaju kao detalj u cjelokupnom stajlingu. Tu se i rodila ideja koja je prenesena na haljine, majice i suknje od tila. Pomponi daju poseban zaigrani šarm modnim kombinacijama te svojim bojama i oblikom dinamiziraju i najjednostavniji stajling', otkrila nam je Marina čija se inspiracija kao unutarnje stanje neprestano mijenja i izražava kroz kolekcije.

3

'Još jučer su tu bili leptiri na raskošnim tkaninama u društvu jarke ciklame čija je misija bila probuditi leptiriće u nama i podsjetiti nas koliko nam život i godine brzo lete te kako sve manje živimo u sadašnjosti iako bismo upravo u njoj trebali uživati čim više, danas su tu razigrani pomponi, a već je u pripremi i nova ljetna kolekcija obogaćena prugicama i mnoštvom volana te začinjena neodoljivim točkicama.'

4
Lukabu djevojku Marina opisuje kao malenog kameleona i nešto drugačiji cvijet koji ne raste svuda, ali ga ima dovoljno i uvijek ga se zapazi. Tako će sve ljubiteljice ovog brenda već iduće sezone uživati u zimskoj kolekciji obogaćenoj eko krznom, nafriziranim metalik elementima i kožom u boji te oversize udobnim komadima s malim pomakom u dizajnu.

5
Ono što Marinu kao dizajnericu izdvaja iz mnoštva je i to što ju sami krojevi ne fasciniraju s obzirom na to da smatra kako su već svi izmišljeni, no zato veliku pažnju posvećuje materijalima koji su njena ljubav i koje kupuje posvuda po svijetu budući da puno putuje i nije joj žao investirati u njih. A uzimajući u obzir koliko su nas oduševili njezini posljednji radovi, s nestrpljenjem iščekujemo nadolezeću ljetnu i zimsku kolekciju koje su već u pripremi. Sigurni smo da će biti jednako neodoljive baš kao i ove razigrane haljinice i suknjice koje nas vraćaju u najljepši period života - djetinjstvo!
Mia Borčić

Novo

Komentiraj