Kontroverzne 'Đavolje tenisice' s ljudskom krvi rasprodane u manje od jedne minute po cijeni od 6500 kn

30/03/2021

Tenisice su proizvedene u točno 666 primjeraka, a Nike je istog dana pokrenuo tužbu.

Jedan pogled na možda i najkontroverznije sportske tenisice ikad proizvedene i više je nego dovoljan kako bismo shvatili zašto se ovih dana itekako razgovara o pjevaču iza hita “Old Town Road”.

Naime, u svrhu promocije novog hita, “MONTERO (Call me by your name)” koji dolazi s jakom porukom, Montero Lamar Hill u suradnji je s tvrtkom MSCHF napravio svoju verziju slavnih Nike Air Max ‘97 tenisica zahvaljujući kojima je tvrtka u samo jednoj minuti zaradila 4 i pol milijuna kuna.

Osim prepoznatljivog Nike modela, tenisice su crne boje s crvenom potplatom koja u sebi sadrži kap ljudske krvi, a osim broja na stražnjoj strani, tenisice na sebi sadrže dio iz Biblije koji govori o padu Sotone iz Raja, a kaže: “On im reče: "Vidjeh sotonu, gdje spade s neba kao munja. Luka 10,19,”

nike air

Tenisice sadrže i poprilično upadljiv pentagram, a možda i najšokantniji dio na tenisicama u cijeloj priči (osim očitog detalja s LJUDSKOM KRVLJU), bio bi obrnuti logo Nikea koji se sportskom brendu nikako nije svidio.

Direktor kompanije MSCHF, Gabe Whaley, izjavio je kako Nike nema nikakve veze s kontroverznim tenisicama te kako je MSCHF kupio tenisice od Nikea, a zatim napravio vlastite modifikacije prije nego ih je pustio u prodaju.

Što se tiče detalja s ljudskom krvlju, šestero članova tima doniralo je krv kako bi ostvarilo suradnju s Monterom.

mschf

Inače, ovo nije prvi put da MSCHF stoji iza nečeg ovako kontroverznog. Naime, kompanija je već poznata po proizvodnji Nikeovih tenisica koji u sebi sadrže Svetu vodu, bombica za kupku u obliku tostera, ali i aplikacije koja vas savjetuje kako investirati u dionice uz pomoć astrologije.


Iako Nike ne tuži samog pjevača, mnogi su već pokazali zabrinutost za to kako će ova “predstava” utjecati na njegovu bazu fanova koja se uglavnom sastoji od djece, a posebno zato što je riječ o tako “ekskluzivnoj” ponudi, ali čini se kako pjevač uživa u ogromnoj količini pozornosti koju je dobio.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj