Lady Gaga himnom ganula do suza, a modnim odabirom potaknula vatrenu raspravu

22/01/2021

Ekipa iz filma Igre gladi želi znati je li itko vidio njihov zlatni broš?

Kada smo prvi puta čuli da će himnu na inauguraciji Joea Bidena pjevati jedna i jedina Lady Gaga, znali smo kako nas očekuje prava poslastica, ali kao što to samo ova diva zna, Gaga je još jednom pokazala kako slika, ili u ovom slučaju njezin outfit, govori puno više od ijedne riječi.

Pa, iako je svojom izvedbom američke himne do suze ganula i nas koji smo ju gledali iz sigurnosti vlastite zemlje, njezin neosporivi talent nije jedina stvar koja je na Bidenovoj inauguraciji ostavila itekakav trag.

Naposljetku, govorimo o istoj onoj Lady Gagi koja je 2010. nosila haljinu od sirovog mesa, zato nije previše neobično kako je slavna pjevačica za ovu posebnu priliku odlučila odjenuti kombinaciju u potpunosti insipiriranu Igrama gladi.

lady gaga

Da joj simbolizam nije strana pojava i da modu definitivno koristi ne bi li poslala poruku, Gaga je dokazala nebrojeno puta pa je svijet vrlo brzo počeo raditi na dešifriranju ove najnovije.

Odabir boja, frizure, ali i zlatne golubice koja je malo previše podsjećala na broš ptice rugalice kakav je nosila Katniss Everdeen, bez sumnje je aludirao na spomenutu knjigu odnosno film. No, budući da je Gaga ponosno pjevala himnu samo nekoliko metara od novog predsjednika SAD-a, javnost je ostala podijeljena oko toga što to točno znači.

Naime, broš ptice rugalice, kakav je nosila protagonistkinja, zapravo služi kao simbol pobune protiv Kapitola i definitivno nije danak vlasti američke vlade. U prijevodu bi ovo značilo kako je Lady Gaga u ime cijelog SAD-a državnoj vlasti upravo pokazala srednji prst.

No, čini se kako nam je mašta ipak odletjela malo predaleko budući da je Gaga broš objasnila na svom Twitter profilu kao simbol mira:

“Golub koji nosi grančicu masline. Pomirimo se jedni s drugima.”


Iako je evidentno o kakvoj se ptici radi, cjelokupni outfit ipak malo previše podsjeća na Katniss. Štoviše, isto je primjetila i ekipa Hunger Gamesa koja je na svom službenom Twitter profilu napisala sljedeće:


“Izgubili smo jedan od naših broševa ptice rugalice. Je li ga itko vidio?”

Unatoč tome što nam je i dalje zanimljivo razglabati o svim skrivenim porukama, neupitno je kako je Gaga cijelu karijeru posvetila upravo borbi za mir i jednakost. Pa, iako i sama živi u državi kojoj prijeti puno više od svojevrsnih igara gladi, svi se mi slažemo da bi za promjenu bilo lijepo živjeti u miru. Ostalo ćemo prepustiti osobnoj interpretaciji.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj