Kolekcija kao sinergija prirodnih ljepota i mode

23/10/2018

Krie Design predstavlja lookbook aktualne kolekcije koji je snimljen na mističnoj lokaciji u švicarskim Alpama. U skrivenim tunelima St. Gotthard dogodila se čarobna priča...

Modna dizajnerica Kristina Burja pozicionirala je Krie Design kao održivi modni brend koji ide ukorak sa svjetskim trendovima. Mnogi pod eco brendove podrazumijevaju one koji koriste prirodne materijale, ali modna priča Kristine Burje puno je dublja od toga. Za uzgoj pamuka potrebno je mnogo vode te se upotrebljava jednako tako velika i štetna količina pesticida. Kristina zato u svojim kolekcijama koristi tkanine čije se vlakno dobiva recikliranjem plastike i ostalih materijala, te "leftover" tkanine, koje u velikim svjetskim tekstilnim industrijama deklariraju kao višak te bi tako postale otpad.

1

7

Njezin rad prepoznat je u Americi, Italiji i Arapskim Emiratima, a Krie Design svake sezone predstavlja kolekcije na svjetskim pistama Green Fashion Weeka. Riječ je o manifestaciji koja je pod pokroviteljstvom UN-a te se organizatori uvijek trude  pronaći lokaciju  koja dočarava jedinstvenu ljepotu planete Zemlje, koja bi u budućnosti mogla izgledati potpuno drugačije zbog globalnog zatopljenja.

6

11

Nova kolekcija Krie Designa kombinira ženstvenost s ležernošću što ju čini nosivom u svakoj prilici i lako se uklapa u svačiji stil. Pojavljuju se jaki uzorci, reljefne i jacquard tkanine te baršun, koji nas svaku zimu zavodi svojom mekoćom i podatnošću. 

15

13

Fotograf: Raffaele Passoni

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj