Klasika s pomakom u novoj kolekciji Ana Marie Ricov

09/06/2021

Kako i priliči dugim i vrućim ljetnim danima koje željno iščekujemo, nova kolecija bazira se na ležernosti i prozračnosti te opuštenim krojevima koji garantiraju profinjeni stilski dojam, ali i neopterećeno uživanje u ljetu.

Odjeću crne boje, ili onu u neutralnim tonovima, često svrstavamo u domenu vječne klasike, jednostavno se uparuje s drugim bojama, s lakoćom spaja u nepogrešive stylinge i odolijeva hirovitosti trendova. No, iako bi ju mnogi zato okarakterizirali kao "igru na sigurno", i crna i bijela, kao i zagasita smeđa, mogu biti itekako vizualno zanimljive ako se pažnja znalački skrene na teksture, materijale, krojeve i neočekivane detalje.

Vođena upravo tom idejom klasike s pomakom, poznata modna dizajnerica Ana Maria Ricov kreirala je svoju novu kolekciju za proljeće/ljeto 2021. 

2 3

Kako i priliči dugim i vrućim ljetnim danima koje željno iščekujemo, Ricov je svoju prêt-à-porter kolekciju bazirala na ležernosti i prozračnosti te opuštenim krojevima koji garantiraju profinjeni stilski dojam, ali i neopterećeno uživanje u ljetu.

4

Fokus je ove tople sezone skrenula na odjevne komade u crnoj boji uz ponešto neutralnih tonova, unoseći injekciju boje tek upotrebom crvene. S obzirom na to da crna slovi kao vječni klasik i uvijek zrači aurom elegancije, Ricov se pri kreiraju odjevnih komada poigrala teksturama, materijalima i zanimljivim detaljima čineći klasičnu crnu vizualno zanimljivijom.

5 6

Razigranost je tako postignuta asimetričnim krojevima, koje dizajnerica često provlači kroz svoje kolekcije, volanima s kožnatim porubima, kombinacijama sjajnih i mat tkanina te geometrijskim teksturama od našivenih traka koje čine lajt motiv ove modne priče. Kolekcija se sastoji od popularnih kompleta te haljina različitih dužina i krojeva, a upotpunjena je minimalističkim kožnatim modnim dodacima poput choker ogrlica i narukvica.

8

Dizajnerica je svoju novu modnu priču odjenula u materijale kao što su svila, viskoza i taft s premazom, a ono što ju čini posebnom jest da su svi odjevni komadi kreirani tako da se mogu jednostavno kombinirati i, ovisno o stylingu, nositi ne samo u toplim mjesecima već i u većem dijelu godine. 

Modeli su dostupni u AMR showroomu – Vodnikova 8, dvorište

Photo credit: Sandro Lendler

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj